Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet zakłóca telewizję
Autor Wiadomość
Cellstar 
Klikacz

Dołączył: 20 Lip 2017
Posty: 2
Wysłany: 20-07-2017, 09:54   Internet zakłóca telewizję

Witam,

Od 4 tygodni walczę ponieważ podczas oglądania kanałów (sd i hd) występują zakłócenia. 2 razy był u mnie monter, powymieniał kable, sprawdził siłę sygnału i stwierdził, że nie wie czemu tak jest. Przez przypadek zauważyłem, że jak odłączę router od internetu lub w ogóle nie korzystam z internetu (czy to tel czy komputer) to zakłócenia nie występują. Jaka może być tego przyczyna? kanały wyszukałem w tv dając "przez internet" ponieważ telewizor nie mógł mi wyszukać przez "cyfrowo i analogowo" ciekawe jest, że samo korzystanie w niewielki stopniu z internetu (np. przez telefonu) sprawia że pojawiają się zakłócenia. Mój tv to sony xe8505
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 20-07-2017, 10:06   Re: Internet zakłóca telewizję

Jeżeli nie masz zwrotnicy multimedialnej z wyjściem TV (bez KZ) np. TRIS-307P, tylko jakiś rozdzielacz (splitter) przepuszczający KZ, to zastosuj :arrow: filtr Kanału Zwrotnego.
_________________
 
 
Cellstar 
Klikacz

Dołączył: 20 Lip 2017
Posty: 2
Wysłany: 20-07-2017, 10:15   

Pitrek napisał/a:
Jeżeli nie masz zwrotnicy multimedialnej z wyjściem TV (bez KZ) np. TRIS-307P, tylko jakiś rozdzielacz (splitter) przepuszczający KZ, to zastosuj


Założyli mi tylko zwykły rozdzielacz. Zakupię to co mi wysłałeś i dam znać czy pomogło..
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 20-07-2017, 10:24   

Jeżeli u siebie, w okolicy nie masz jakiegoś sklepu z osprzętem RTV, to :arrow: szukaj w internecie.

Może to być też problem całkiem innych zakłóceń.
Zaletą Zwrotnic Multimedialnych TRIS jest izolacja galwaniczna.
Żeby to sprawdzić można wstawić :arrow: izolator galwaniczny.

Może też zakłócenia powodować modem/router, ale żeby się o tym przekonać to trzeba go wymienić.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: