Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośność niektórych kanałów
Autor Wiadomość
MmikiM 
Klikacz

Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 5
Wysłany: 14-07-2017, 16:04   Głośność niektórych kanałów

Czy ja mam już jakiś problem ze słuchem? Czy serio muszę podgłośnić np. Discovery Life do 75/100, żeby coś normalnie usłyszeć a potem przełączyć kanał i wkurzyć sąsiada nad i pod głową? Kwestia głośności ustalana jest przez UPC czy Discovery?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-07-2017, 16:09   

Witam kolegę w Polskiej rzeczywistości. U nas to jest normalne, że nadawcy nie przestrzegają przepisów o głośności kanałów. Możesz zgłosić nadawcę do krrit i liczyć (naiwnie), że krrit łaskawie się tym zajmie.
_________________
 
 
fizyczny 
Klikacz

Dołączył: 14 Cze 2017
Posty: 8
Wysłany: 14-07-2017, 21:31   

Sprawdź, czy czasem Twój TV nie ma problemu z obsługą Dolby Digital (w sensie, czy kanały które są cicho/głośno nie mają ścieżki dźwiękowej Dolby Digital).

Jeżeli tak jest, możesz ominąć problem parując pilota od UPC z Telewizorem. Link jest na stronie UPC, ja nie mogę wkleić.

Później ustawiasz na maxa głośność dekodera. Dalej ustawiasz pilota od UPC pod regulację głośności samego TV (ten sam sposób co w linku na stronie UPC tylko wpisujesz kod 993 i naciskasz przycisk TV). Teraz po naciśnięciu przycisku do regulacji głośności na pilocie od UPC regulujesz głośność samego TV, a z dekodera idzie na maxa. Sposób sprawdzony, powinno pomóc.

Chyba, że masz Horizona to nie zrobisz nic....

No i pozostaje kwestia głośności od nadawców.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-07-2017, 21:39   

Cytat:
Sprawdź, czy czasem Twój TV nie ma problemu z obsługą Dolby Digital (w sensie, czy kanały które są cicho/głośno nie mają ścieżki dźwiękowej Dolby Digital).

Ale żeby aż do 75/100?
Cytat:
No i pozostaje kwestia głośności od nadawców.

No właśnie o tym piszę.
_________________
 
 
telsat 
classic master

Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 180
Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 15-07-2017, 18:46   

Skoro pojawił się temat o głosie, to może mnie też ktoś pomoże. Mam mediaboxa, czym to może być spowodowane, że na niektórych kanałach nie działa mi regulacja głosu? Pasek się pojawia, ale bez reakcji, aby przyciszyć lub pogłośnić muszę używać pilota od tv. Taka sytuacja występuje na wszystkich kanałach C+, niektórych przyrodniczych typu Animal Planet i paru innych.
 
 
Jaro10 
classic master

Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 263
Wysłany: 15-07-2017, 23:28   

W kwestii głośności na kanałach Tv. Zauważyliście że na kanałach 4 Fun TV ścieżka dźwiękowa to Stereo ale jeśli zmienimy język ścieżki dźwiękowej z Polskiego na podstawowy to wtedy dźwięk mamy w Dolby Digital+ ? Idzie jakoś ustawić żeby ten dźwięk włączał się od razu bez zmieniania ścieżki? Telewizor z CI + żeby było wiadomo ;)
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 806
Skąd: W-wa
Wysłany: 16-07-2017, 00:02   

telsat,
https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=182944&highlight=#182944
 
 
O'Zgrozo 
Klikacz

Dołączył: 05 Cze 2014
Posty: 7
Wysłany: 16-07-2017, 10:35   

Jaro10 napisał/a:
W kwestii głośności na kanałach Tv. Zauważyliście że na kanałach 4 Fun TV ścieżka dźwiękowa to Stereo ale jeśli zmienimy język ścieżki dźwiękowej z Polskiego na podstawowy to wtedy dźwięk mamy w Dolby Digital+ ? Idzie jakoś ustawić żeby ten dźwięk włączał się od razu bez zmieniania ścieżki? Telewizor z CI + żeby było wiadomo ;)


Możesz w ustawieniach języka zmienić "preferowane audio" na "oryginalny", ale taka zmiana dotyczy wszystkich kanałów naraz, więc wtedy podczas piątkowego seansu na TVN Władca Pierścieni od razu ruszy z oryginalnym dźwiękiem DD po angielsku (co jest ok) a na TVP pewną podobno popularną telenowelę o sułtance usłyszysz po turecku :)
 
 
Jaro10 
classic master

Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 263
Wysłany: 16-07-2017, 11:46   

A to spoko. W takim razie lepiej będę sobie ręcznie zmieniał ;)
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 16-07-2017, 13:10   

O'Zgrozo napisał/a:
więc wtedy podczas piątkowego seansu na TVN Władca Pierścieni od razu ruszy z oryginalnym dźwiękiem DD po angielsku (co jest ok)

Nie zawsze tak jest. Tylko popularne filmy są nadawane w dd bez lektora (zresztą takich filmów jest mało).
O'Zgrozo napisał/a:
a na TVP pewną podobno popularną telenowelę o sułtance usłyszysz po turecku

Dobrze, że nie po arabsku :mrgreen:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: