Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal CH7465LG
Autor Wiadomość
Tom753 
Klikacz

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 10
Wysłany: 19-06-2017, 16:36   

Nie mam niestety własnego routera, a potrzebuje do 2,4 i 5 GHz
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1876
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 19-06-2017, 17:15   

Cytat:
Nie mam niestety własnego routera,

To kup. Podaj budżet to ci coś doradzę.
_________________
 
 
Tom753 
Klikacz

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 10
Wysłany: 19-06-2017, 19:33   

do 100 da radę zakupić?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1876
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 19-06-2017, 19:35   

Tom753 napisał/a:
do 100 da radę zakupić?

Raczej nie. Dołóż dwie stówki i kup fritzbox 4040. A compal przełącz w tryb bridge.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4601
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 21-06-2017, 00:50   

Tom753 napisał/a:
do 100 da radę zakupić?

Za mniej niż 300-500 nic nie kupisz.
MrPepka napisał/a:
Dołóż dwie stówki i kup fritzbox 4040

No on raczej śmiga za 399 zł - więc musiałby 300 stówki dołożyć.
_________________
 
 
Tom753 
Klikacz

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 10
Wysłany: 26-06-2017, 18:05   

No na razie musze zebrać kasę na inny router - ale na razei mam taki problem że zrywa się połaczenie z internetem - WiFI działa - a nie ma dostępu, komunikat na czerwono "Degradacja usług dotyczy tylko US"


co oznacza informacja - na czerwono?
_________________
 
 
ogromny 
light master

Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 123
Wysłany: 28-06-2017, 15:54   

Na czerwono, ze masz pewnie za mało kanałów z bondowanych. U mnie ponad pól roku to robili. Cos na linii a le juz jest ok. Tez się rozlanczalo
 
 
sPiDeK 
light master

Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 68
Wysłany: 09-07-2017, 15:46   

Witam.

Kilka dni temu upc usunęło tryb bridge z mojego modemu...nie ma opcji włączenia. Nie ma nawet opcji dmz. Czy może ktoś sprawdzić jak to wygląda u niego ?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1876
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 09-07-2017, 15:49   

Cytat:
Kilka dni temu upc usunęło tryb bridge z mojego modemu...nie ma opcji włączenia. Nie ma nawet opcji dmz. Czy może ktoś sprawdzić jak to wygląda u niego ?

Była już o tym mowa. Sprawdź czy nie włączyli ci ipv6. Jak tak to poproś ich o przełączenie ipv4.
_________________
 
 
sPiDeK 
light master

Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 68
Wysłany: 10-07-2017, 18:26   

Dzięki. Załatwione. Już mam ipv4 i tryb bridge.
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 373
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-07-2017, 14:26   

Co oznaczają błędy "Pre RS Error i Post RS Error" w podglądzie status sieci ?
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1520
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 14-07-2017, 18:05   

Pre RS Error - błędy przed korekcją
Post RS Error - błędy pozostałe po korekcji, niemożliwe do poprawienia
_________________
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 373
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-07-2017, 21:43   

Czy te błędy maja wpływ na działanie modemu?
Czy dla zwykłego użytkownika nie ma to znaczenia?
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1520
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 14-07-2017, 22:28   

mają znaczenie te niepoprawione, tyle że z poziomu modemu ciężko to stwierdzić czy jest ich dużo czy mało bo trzeba by wiedzieć ile jest ogólnie wszystkich przesłanych pakietów tak aby móc wyliczyć stosunek wszystkich przesłanych pakietów do niepoprawionych (poprawione nie mają wpływu bo są poprawione i zrozumiałe dla modemu) UPC może to stwierdzić bo ma do tego narzędzia odpowiednie.
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 52
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 18-07-2017, 14:10   

Witam , info do posiadaczy Compala ala Connect Box ....testuje to badziewie od kilku dni i już odkryłem kiche . Mianowicie w ustawieniach ma opcje pracy zakresu kanałów 20Mhz , i 20/40 Mhz , ustawiając na podwójny zakres złom pracuje na jednym zakresie , mam w laptopie kartę sieciową N i powinno być 150 mega ,,, ale pokazuje 72 , kilka razy wskoczyło na 150 i transfery poszły w górę razy dwa . Żaden technik i infolinia nie wiedza jak temu zaradzić by złom pracował na szerszym zakresie , resety , ustawienia kanałów itp. , itd. nic nie dają , na drugim sprzęcie było to samo . innym modemie ale tak robiłem na UBee i trzymało ustawienia a w Compalu ni[beep]y ...... wiec jeśli ktoś ma słabą kartę sieciową w laptopie jak ja ze standardem N i dziwi się niskimi transferami to niech dobrze popatrzy jak pracuje jego Compal .... p.s. jak zaskakiwał na 150 to po wifi miałem prędkość prawie 90 więc to fajny wynik a jak pracuje na 72 to speed test podaje około 50 mega szybkości więc fajnie wali w rogi ten Compal
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: