Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC Phone - komuś działa?
Autor Wiadomość
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 857
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-04-2017, 02:28   

Na pewno to nie jest powodem że UPC rezygnuje z tego ...coś musieli ściemnic ...Jakoś ilość odbiorców analoga też spada a póki co nie wyłączają przynajmniej całego...szkoda tej opcji jak ktoś miał fon na kartę a internet darmowy ....
 
 
Ma 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sty 2015
Posty: 312
Wysłany: 29-04-2017, 05:42   

Nie jestem i nie byłem w temacie tej usługi. Chodziło o to, że można było dzwonić na stacjonarny nr UPC "na komórkę" poprzez aplikację?
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4194
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 30-04-2017, 07:49   

Chodziło o to że to była aplikacja na smartfona i mogłeś mieć ten numer zawsze przy sobie
Teraz pozostaje zakup klasycznego telefonu stacjonarnego jeżeli ktoś dalej chce korzystać z tego numeru
_________________
 
 
BAHmVIP 
easy master

Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 30
Wysłany: 01-05-2017, 06:06   

Yapio napisał/a:
...
Bo oczywiście świat kończy się na UE... :evil: :evil: :evil:


zapowiedź na wakacje:

"Tu Nr 222xxxxxx z uwagi na zmniejszającą się liczbę rozmówców korzystających z telefonu w UPC
oraz na obniżenie opłat roamingowych za połączenia realizowane z krajów UE,
podjąłem decyzje o nie odbieranu połączenia.
Zadzwoń na Nr YYY"


:idea: Teraz czekam na rozporządzenia dot. minutowego naliczania.
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 857
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 01-05-2017, 09:32   

Jak by to powiedział M Daniec robio co chcom w tej Warszawie .... Zamiast rozwijac sie to zwijają. Do tego durne argumenty wstawiajá w żywe oczy ....
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 01-05-2017, 14:40   

BAHmVIP napisał/a:
Teraz czekam na rozporządzenia dot. minutowego naliczania.

Przecież UPC tak właśnie rozlicza swój telefon - i mają tak od samego początku.
_________________
 
 
Yapio 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Paź 2016
Posty: 128
Skąd: PL
Wysłany: 03-05-2017, 14:30   

Ma napisał/a:
Nie jestem i nie byłem w temacie tej usługi. Chodziło o to, że można było dzwonić na stacjonarny nr UPC "na komórkę" poprzez aplikację?
GDA napisał/a:
Chodziło o to że to była aplikacja na smartfona i mogłeś mieć ten numer zawsze przy sobie
Dodam tylko: wliczając w to pobyt za granicą, np. poza przywołaną przez UPC: UE..., i po zalogowaniu się do np. ogólnie dostępnego wifi dzwonić korzystając z puli minut abonamentowych. To była naprawdę pożyteczna usługa. :cry:
 
 
JANUARY 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 246
Skąd: IIImiasto
Wysłany: 03-05-2017, 18:44   

Naciśnij na "Pobierz za darmo Google Play"

https://www.androidlista....phone/download/
_________________
  Yar13
 
Bork 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2014
Posty: 232
Wysłany: 03-05-2017, 21:47   

Dużo tutaj osób "obytych" technnicznie, bo w UPC to jakieś niekompetentne osoby w dziale technicznym....Nie ma jakieś innej alternatywnej aplikacji która zastąpi UPC PHONE i pozwoli poprzez wi-fi dzwonić z dowolnego zakątka na świecie? Jeśli tak to jak skonfigurować taką aplikację?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-05-2017, 22:20   

Bork napisał/a:
jak skonfigurować taką aplikację?

A skąd weźmiesz dane SIP Twojego konta telefonicznego w UPC?
_________________
 
 
Bork 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2014
Posty: 232
Wysłany: 03-05-2017, 22:38   

Kolego ja tego nie wiem :P dlatego pytam tutaj. Swoją drogą nie tak dawno promowali tę usługę, teraz ja kasuja, a kosztów chyba jakiś wielkich z tytułu utrzymywania tej aplikacji nie ponoszą.... Skoro likwidują upc phone to chyba jakąś alternatywę powinni zaproponować. Ja wziąłem dlatego telefon stacjonarny w upc. A ile osób w skali całego kraju dało się w ten sposób "nabrać "?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-05-2017, 22:42   

Bork napisał/a:
Kolego ja tego nie wiem

Wiem o tym, bo byś takiego pytania nie zadał. :P
By skonfigurować inny program, musisz mieć dane bramki SIP Twojego nr w UPC, hasło i logowanie - a tego od UPC nie dostaniesz.
_________________
 
 
Bork 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2014
Posty: 232
Wysłany: 03-05-2017, 23:34   

A to jest jakaś informacja ścisle tajna? tzn. bramka SIP mojego numeru telefonicznego. Dział techniczny UPC nie jest w stanie mi takiej informacji przekazać?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 04-05-2017, 00:23   

Możesz błagać, prosić a nawet straszyć ich swoim wujkiem w ministerstwie.
Nie podają i tyle :mrgreen:
_________________
 
 
BeeJay 
light master

Dołączył: 26 Sty 2011
Posty: 107
Skąd: Praga ;)
Wysłany: 31-05-2017, 09:35   

Odinstalowane. Swoją drogą szkoda, czasem korzystałem i to w obie strony. Teraz jestem kilka miesięcy poza domem i choć z odbieraniem było różnie to chociaż wiedziałem kto dzwonił.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: