Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktywacja modemu
Autor Wiadomość
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 233
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 01-05-2017, 15:44   Aktywacja modemu

Witam,

Wiem, że UPC nie pozwala na aktywację własnego modemu.
A co w przypadku, gdy posiadam modem UPC, który kiedyś pracował w ich sieci?

Pozdrawiam.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 01-05-2017, 15:45   

Atlas334 napisał/a:
A co w przypadku, gdy posiadam modem UPC, który kiedyś pracował w ich sieci?

Można go aktywować przez stronę instalacja.upc.pl
_________________
Ostatnio zmieniony przez MrPepka 01-05-2017, 15:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 233
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 01-05-2017, 15:48   

Coś u mnie ta strona nie działa.
Na pewno to poprawny adres?

Mam adres https://instalator.upc.pl/adi/
Ale nie jestem instalatorem xD Nie mam danych logowania.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 01-05-2017, 15:51   

Jako dane użyj te do poczty UPC. Powinieneś je dostać po podłączeniu usług na umowie (chyba).
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 233
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 01-05-2017, 15:52   

Teraz strona działa. Nadal nie wiem jednak jak się zalogować. Potrzeba chyba do tego technika.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 01-05-2017, 15:54   

Wpisz adres mail i hasło do poczty UPC.
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 233
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 01-05-2017, 16:04   

Nigdy nie korzystałem z poczty i dane domyślne dostępne na umowie nie działają.
Zadzwonię kiedy indziej i się zapytam o te informacje.

Zakładam, że nie są to te same dane jak do strony moje UPC?

[ Dodano: 01-05-2017, 17:28 ]
Złożyłem wniosek o zmianę hasła.
Tak czy inaczej można przez tą stronę aktywować taki modem? Są jakieś ograniczenia co do modelu, czy wystarczy podać MAC i gotowe?

[ Dodano: 02-05-2017, 14:05 ]
Hasło zmienione, teraz działa. Dziękuję.
Wie ktoś może czy istnieją jakieś restrykcje odnośnie modeli modemów? W sensie czy będę mógł aktywować np: Cisco EPC3212, który pożyczę od kolegi, który go już nie używa?

Jeżeli ktoś nie pamięta hasła to można je zresetować tym formularzem:
https://www.upc.pl/upcmail/haslo/
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-05-2017, 04:33   

Atlas334,
Tu się aktywuje modem:
http://provisioning.upc.pl/reg/login.jsp
_________________
 
 
ogromny 
light master

Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 147
Wysłany: 22-05-2017, 22:17   

Jak jest z w/w stroną majac horizon i compala mozna sobie aktywowac na probe horizona? Na Fb upc dostalem odpowiedz ze to tylko przy wymianie sprzetu i ze bym nie propowal
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: