Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odczytanie nazw kart wifi podłączonych do routera
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-04-2017, 20:31   

Pitrek napisał/a:
Jeżeli nie masz to dodaj ten klucz.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
"LocalAccountTokenFilterPolicy"=dword:00000001

Mam ten klucz.
Przy wejściu w ustawienia DCOM dostałem taki komunikat

Untitled.png
Plik ściągnięto 18 raz(y) 277,79 KB

_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 27-04-2017, 20:37   

Chyba mam kiepski wzrok, albo za mały obrazek. :mrgreen:

Jest jeszcze polecenie "winrm"
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-04-2017, 20:42   

No niestety jest durne ograniczenie i załączniki muszą być do 384kb. Treść tego komunikatu to:
The CLSID C:\Program Files itd (ścieżka do programu do bluetooth) and file btsecuritycallback has the named value app0 but is not recorded usimg HKEY Classes root. Do you want to record it?
Czyli to nie to.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 27-04-2017, 20:49   

Użyj :arrow: https://naforum.zapodaj.net lub wklejaj na forum "JPGi" z kompresją 80 %
To tylko mówi, że jakaś klasa obiektu Bluetooth nie jest zapisana w rejestrze i pyta się czy zapisać. To nie ma wpływu na zdalny dostęp.

Na razie zostaw WMI, zajmij się zdalnym dostępem, jakieś prostsze rzeczy:
Zdalne "Zarządzanie kompem", zdalny "Podgląd zdarzeń"

Jest jeszcze "winrm quickconfig" , ale przedtem poczytaj o tym poleceniu.
"winrm quickconfig -?"
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-04-2017, 21:20   

Pitrek napisał/a:
Na razie zostaw WMI, zajmij się zdalnym dostępem, jakieś prostsze rzeczy:
Zdalne "Zarządzanie kompem", zdalny "Podgląd zdarzeń"

Mogę to zrobić na androidzie?
Pitrek napisał/a:
Jest jeszcze "winrm quickconfig"

Użyłem tego polecenia i mam komunikat, że usługa jest włączona, działa i ogólnie jest zajebiście. No i co z tego?

[ Dodano: 03-05-2017, 14:13 ]
Powracam do tematu:
Pitrek napisał/a:
Na razie zostaw WMI, zajmij się zdalnym dostępem, jakieś prostsze rzeczy:
Zdalne "Zarządzanie kompem", zdalny "Podgląd zdarzeń"

Przy próbie łączenia się zdalnie z komputerem przez zdalny dostęp pojawia się komunikat, że nie można ustanowić połączenia.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: