Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal CH7465LG
Autor Wiadomość
Atexor 
Klikacz


Dołączył: 03 Sty 2017
Posty: 10
Wysłany: 12-01-2017, 06:22   

Panowie - wczoraj wieczorem mój Compal zaczął dziwnie cichutko (ale słyszalnie mimo włączonego PC) skwierczeć. Nawet teraz co jakiś czas poskwierczy i przestanie... Wyłączyłem go na noc dla bezpieczeństwa.

Nie, to nie są piski typu piszczące cewki (czyli jak np. "brak sygnału w TV", czy karta graficzna), prędzej coś jak przesuwanie końcówką długopisu (od strony piszącej, ale nie tym piszącym) po kartce papieru, tylko o większej częstotliwości. Prędzej coś jak mikro zwarcia, nie wiem jak to opisać.

To normalne?
 
 
MrPepka 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 851
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-01-2017, 09:26   

Chińska elektronika to i musi skwierczeć :P A tak na poważnie to nie masz się czym przejmować inni też tak mają. Podobno Compal tak pracuje.
_________________
 
 
Atlas334 
light master

Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 100
Wysłany: 12-01-2017, 12:17   

Ja u siebie tego nie zauważyłem. Żadnego piszczenia, skwierczenia itd.
 
 
kangurello19 
easy master

Dołączył: 26 Mar 2013
Posty: 23
Wysłany: 12-01-2017, 16:27   

jednak wysyłają UPS ;) już zamontowałem tego białego smyka xddd ;) działa lepiej po wi fi niż ubee przynajmniej u mnie :) pozdrawiam
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 62 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4154
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-01-2017, 21:38   

januszmk napisał/a:
nie było czasem możliwości instalacji samemu przy mniejszej opłacie? przy obecnej już instalacji.

Miałem bezkosztową instalację, zamiana Ubee na Compala i u mnie montował to ich monter.
_________________
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 303
Wysłany: 12-01-2017, 22:00   

KOCUREK1970, tak, bo ty miałeś inną promocję a oni inną.
_________________
 
 
s.burczymucha 
light master

Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 79
Wysłany: 13-01-2017, 22:55   

u mnie teraz modem zapina sie na 14 kanałach DS. W dniu instalacji na 8. Ki czort ;)
 
 
Ma 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sty 2015
Posty: 236
Wysłany: 19-01-2017, 09:32   

Przepraszam, że pytam, bo pewnie w wątku jest wszystko. Czy ten Compal bez problemu pracuje w trybie mostu i czy bez problemu wyłączamy usługę Wi Free?
 
 
s.burczymucha 
light master

Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 79
Wysłany: 19-01-2017, 09:33   

Ma napisał/a:
Przepraszam, że pytam, bo pewnie w wątku jest wszystko. Czy ten Compal bez problemu pracuje w trybie mostu i czy bez problemu wyłączamy usługę Wi Free?


2x tak
 
 
Atlas334 
light master

Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 100
Wysłany: 19-01-2017, 17:49   

W trybie Bridge chyba nie trzeba nawet wyłączać Wi-Free, ono samo się wyłączy. Samą usługę wyłącza się przez MojeUPC.
 
 
Yapio 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Paź 2016
Posty: 83
Skąd: PL
Wysłany: 19-01-2017, 17:58   

@Ma
Atlas334 napisał/a:
Samą usługę wyłącza się przez MojeUPC.
Gdyby się jednak nie dało (jestem tego przykładem) to trzeba dzwonić na infolinię do działu technicznego. Początki dyskusji o wyłączaniu wi-free znajdziesz w tym wątku w okolicach stron: 25-26.
 
 
marcello78 
Klikacz

Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 9
Wysłany: 19-01-2017, 22:17   

Cześć mam takie pytanie, czy jeśli mam w domu zarówno dekoder Horizon oraz nowy modem Connect box to można jakoś testować wifi na obydwu urządzeniach,czy jest dostępne tylko na jednym. Próbowałem aktywować wifi na Horizonie i poszło, ale brak dostępu do Internetu rozumiem że to kwestia modyfikacji gniazda w lokalu? Oczywiście Internet na connect boxie działa ale chciałbym sprawdzić czy jest sens posiadania dwóch urządzeń od UPC?
Pzdr
 
 
MrPepka 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 851
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 19-01-2017, 22:18   

marcello78, Praktycznie sam sobie odpowiedziałeś. A dokładnie internet możesz mieć tylko na connect boxie.
_________________
 
 
Pitrek 
chello master


Pomógł: 131 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 2733
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 19-01-2017, 22:22   

marcello78 napisał/a:
Próbowałem aktywować wifi na Horizonie i poszło, ale brak dostępu do Internetu rozumiem że to kwestia modyfikacji gniazda w lokalu?
Gniazdo nie ma nic do tego, w każdym jest sygnał UPC. Na Horizonie jest zablokowana usługa internetu, a aktywowana na Compalu.

A może wykorzystać Horizona jako dodatkowy AP. :P Tylko niestety trzeba go połączyć skrętką z Compalem. :sad:
_________________
 
 
marcello78 
Klikacz

Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 9
Wysłany: 19-01-2017, 22:51   

Pitrek napisał/a:
marcello78 napisał/a:
Próbowałem aktywować wifi na Horizonie i poszło, ale brak dostępu do Internetu rozumiem że to kwestia modyfikacji gniazda w lokalu?
Gniazdo nie ma nic do tego, w każdym jest sygnał UPC. Na Horizonie jest zablokowana usługa internetu, a aktywowana na Compalu.

A może wykorzystać Horizona jako dodatkowy AP.


Rozumiem że przestawienie tej opcji jedynie po stronie UPC sam nic nie powalczę 😁
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: