Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sat Mont Service - ktoś ma lub zna?
Autor Wiadomość
colin23 
classic master


Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 170
Wysłany: 20-08-2009, 22:52   Sat Mont Service - ktoś ma lub zna?

Dziś znalazłem ich ulotkę i zastanawiam się bo ich oferta programowa bije na głowę UPC. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenai z tą firmą? Oprócz Tv mają też net. Czy jest stabliny? Zdarzają się często awarię TV i netu?


Ich strona to www.smsnet.pl

Działaja na razie w Szczecinie i Sosnowcu.
 
 
Don Vito 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 288
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 21-08-2009, 14:54   

Zainteresowałem się tym.Jednakże po spojrzeniu w cennik , mina zrzedła :lol:
 
 
colin23 
classic master


Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 170
Wysłany: 22-08-2009, 22:39   

Przecież jest dużo lepsza oferta niż w UPC a wcale nie jest drożej!
 
 
Don Vito 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 288
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 23-08-2009, 10:03   

No ale spójrz na ceny np.dekoderów.
 
 
colin23 
classic master


Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 170
Wysłany: 24-08-2009, 01:36   

niby tak ale może np. można nie brać od nich dekodera? MOże wystarczy TV z tunerem cyfrowej TV kablowej? Jest dużo pytań i dlatego założyłem temat bo byc może ktoś już na nie zna odpowiedź.
 
 
POL 
light master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 128
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 11-09-2009, 10:47   

Nie wiem jak jest teraz ale kilka lat temu było tragicznie. Duże straty pakietów, ping 100+ . Do przeglądania stron ok ale o graniu można było zapomnieć. 2 razy z nimi podpisywałem umowę i w obu przypadkach przy wypowiedzeniu nie bardzo chcieli się rozstać ;)
Gdy tylko chello pojawiło się w Sosnowcu (kazimierz górniczy) większość znajomych przeniosła się do UPC.
 
 
kriss1000 
easy master


Dołączył: 23 Cze 2006
Posty: 44
Skąd: Szczecin
Wysłany: 27-01-2010, 17:59   

Ofertę to mają przesadzoną. 17 kanałów HD- to chyba jakiś rekord. Ceny dekoderów trochę jednak odstraszające.
 
 
 
Freezer 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 16-02-2010, 22:57   

kriss1000 napisał/a:
Ofertę to mają przesadzoną. 17 kanałów HD- to chyba jakiś rekord. Ceny dekoderów trochę jednak odstraszające.


Jestem pracownkiem Sat Mont Service,
dlatego nie będę zachwalał naszej usługi ale mogę powiedzieć, ze faktycznie ceny settopow mogą być wyższe niż u konkurencji. Wynika to z tego, ze nikt tych urządzeń nie produkuje za darmo i ceny producentów są wysokie. Jeżeli dla kogoś cena settopa jest problemem to
mogę potwierdzić, że rozwiązaniem jest zakup telewizora z wbudowanym tunerem DVB-C i dokupienie modułu CAM z systemem Conax CAS7 (dobrze się spisują Technisaty). Jedyny mankament z telewizorami jest taki, że kolejność programów po zaprogramowaniu trzeba ręcznie poustawiac i zazwyczaj polskie znaki w EPG są krzakami. Plusy to oczywiście telewizja cyfrowa tylko z użyciem jednego pilota, bez dodatkowych urządzeń na własnym sprzęcie. Tego konkurencja UPC czy Vectra nie umożliwia.
 
 
Mizi 
ultra master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 704
Skąd: Krakow
Wysłany: 16-02-2010, 23:10   

Oferta jest fajna , mozna sobie wybrac HD kanaly , ktore sie lubi ogladac , tak powinna UPC swoja oferte zrobic ;) Ciekawe czy mozna samemu kupic sobie dekoder taki by tv poszla ,a ceny zapewne takie ,ze to maly operator w porownaniu chociazby z UPC , ktora to moze negocjowac dobre ceny na dekodery , ktore sobie poniekad zwraca wysokimi cenami :roll:
_________________
 
 
marcinbb 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 744
Skąd: Wawa
Wysłany: 23-02-2010, 15:26   

Freezer napisał/a:
Plusy to oczywiście telewizja cyfrowa tylko z użyciem jednego pilota, bez dodatkowych urządzeń na własnym sprzęcie.

Minusem jest brak możliwości nagrywania, przewijania. A o cyfrowym dźwięku DD 5.1 też można zapomnieć, chyba TV średniej klasy nie posiada własnego dekodera DD 5.1? :)
 
 
dabrowst 
Klikacz

Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 2
Skąd: Szczecin
Wysłany: 21-08-2016, 19:03   SAT-MONT-SERVICE 2016

marcinbb napisał/a:
Freezer napisał/a:
Plusy to oczywiście telewizja cyfrowa tylko z użyciem jednego pilota, bez dodatkowych urządzeń na własnym sprzęcie.

Minusem jest brak możliwości nagrywania, przewijania. A o cyfrowym dźwięku DD 5.1 też można zapomnieć, chyba TV średniej klasy nie posiada własnego dekodera DD 5.1? :)


Witam,

Jestem wieloletnim użytkownikiem ze Szczecina. Muszę przyznać, że zdecydowanie zadowolonym.
W bloku gdzie mieszkam jest obecnie 5-ciu dostawców usług 3P - internet, TV i telefon:
SMS, Multimedia, Netia, Orange (ADSL i FTTH) oraz od niedawna UPC.
Pół roku temu dałem się skusić na FTTH od Orange jak zakładali. Niestety ciągłe problemy z prędkością (ich mityczne "do" - zamiast 600Mbit/s miałem średnio 380Mbit/s) oraz bardzo słaby transfer z serwerów Apple jest powodem, dla którego z Orange nie będę dalej współpracował. Wprawdzie ciągłe składanie reklamacji skutkowało rabatami w abonamencie ale nie o to przecież chodzi. Na szczęście podpisałem umowę tylko na 12m-cy i wkrótce będę mógł ją rozwiązać.

Z UPC korzystałem kiedyś w innym mieszkaniu i w sumie było OK przy 30Mbit/s ale za to kulała obsługa klienta i awarie.

W międzyczasie zawarłem nową umowę z SMS na pakiet 250Mbit/s + TV multiroom. Wcześniej przez wiele lat korzystałem od nich z prędkości 30Mbit/s. Średnia prędkość wynosi 230Mbit/s przy połączeniu skrętką z modemu tak więc wszystko jest OK. W telewizorach mam moduły CAM z kartami, tak więc jest jeden pilot i to jest SUPER. PVR też działa bo do TV mam podłączony dysk twardy i mogę wszystko nagrywać. Korzystam z oferty TOP HD z internetem 250Mbit's + multiroom za 150zł/miesiąc. Wszystko działa IDEALNIE, brak awarii.

Tak więc mogę zdecydowanie polecić. Jedyny minus - umowa na 2 lata.

Tomek
Dlate
 
 
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 870
Skąd: Szczecin
Wysłany: 21-08-2016, 20:33   

A powiedz jak wygląda sprawa z EPG? Wczytuje się od razu i czy mają takie coś jak lista tv, z którymi moduł współdziała. I oczywiście czy instalacje kładą jak chce klient? Czy robią problemy jak się chce mieć 2 osobne kable
_________________
 
 
dabrowst 
Klikacz

Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 2
Skąd: Szczecin
Wysłany: 09-12-2016, 23:15   

beny8989 napisał/a:
A powiedz jak wygląda sprawa z EPG? Wczytuje się od razu i czy mają takie coś jak lista tv, z którymi moduł współdziała. I oczywiście czy instalacje kładą jak chce klient? Czy robią problemy jak się chce mieć 2 osobne kable


Z EPG przy module CAM nie ma problemu na telewizorze Sony.
Za to nie działa prawidłowo na telewizorach Sharp - nie wyszukuje wszystkich programów oraz EPG się kaszani zupełnie.

Instalacje Panowie zrobili jak chciałem, nie było problemu.
A co do internetu - stały publiczny adres IP bez opłat. Nawet po półrocznej przerwie w korzystaniu z ich usług, podpisując umowę ponownie, dostałem ten sam IP co miałem wcześniej, tak jak by był zarezerwowany pod lokal.

Pozdr.
Tomek
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: