Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Connect Box i nie działające wifi
Autor Wiadomość
Lucyfer 
easy master

Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 22
Wysłany: 16-11-2016, 16:10   Connect Box i nie działające wifi

Od kilku godzin posiadam Connect Box i nie mogę się z nim połączyć przez WiFi (2 laptopy Windows 7 i 8.1). Widzę sieć, sygnał jest maksymalny, włączona jest częstotliwość 2.4, 5GHz jest wyłączone. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-11-2016, 16:22   Re: Connect Box i nie działające wifi

Może napisz coś więcej. Jak jest Wi-Fi skonfigurowane na :arrow: Compalu. Co tam masz poustawiane.
Jak w lapkach widzisz sieć i ją wybierzesz to pojawia się pytanie o hasło, czy nic się nie dzieje. Jakieś komunikaty o błędzie?

Może zresetuj go do ustawień fabrycznych i wtedy sprawdź. Zapamiętaj obecną konfigurację.
_________________
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 16-11-2016, 16:34   

Musiałeś ustawić sam hasło na nie. Dostałeś je na karteczkach chyba że sam zmieniłeś coś na nim.
_________________
 
 
Lucyfer 
easy master

Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 22
Wysłany: 17-11-2016, 18:27   

Zrestartowałem modem do ustawień fabrycznych. Wyłączyłem na nim wifi 5GHz działa tylko 2,4. Jak tylko zmienię nazwę sieci to nie mogę się z nim połączyć. Jak sieć ma nazwę nadaną przez UPC to wszystko działa. Dlaczego tak się dzieje?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 17-11-2016, 18:52   

Trochę to dziwne :cry: . Działa jak SSID ma nazwę domyślną po resecie, nie działa z Twoją nazwą. Czy bez resetu, jak zmienisz nazwę z powrotem na domyślną to działa :?: Co to znaczy nie działa?
Nazwa sieci jest widoczna w lapku?
Zgłasza się pytanie o hasło?
Jaki jest komunikat o błędzie?
Czy jak zmienisz nazwy SSID na różne dla 2,4 i 5 GHz i nie wyłączysz 5 GHz to też nie działa?
Czy za pomocą "WPS" też nie działa?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: