Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z prędkością internetu od jakiegoś czasu
Autor Wiadomość
Rostoff 
plus master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 302
Skąd: Mielec
Wysłany: 25-09-2016, 12:26   Problem z prędkością internetu od jakiegoś czasu

Od jakiegoś czasu 4-5 dni mam dziwne spadki internetu bez względu na porę dnia , raz jest 4-5Mb/s a za chwile 115Mb/s ze by zaraz znowu być 15-25Mb/s po prostu prędkości skaczą potrafi tez raz na jakiś czas rozłączyć neta

Zalogowałem sie na Cisco EPC3212 i zauważyłem ze parametry
Downstream Channels dziwnie skaczą na Channel 3 i Channel 5





Reszta kanałów OK nie spadają poniżej Signal to Noise Ratio: 38,5 tylko te dwa zachowują się dziwnie i wąchają się od
Channel 3: 0-35 dB
Channel 5: 30-35,7 dB

Teraz pytanie co jest przyczyna tych dziwnych parametrów pada modem Cisco EPC3212 czy raczej coś z siecią , w domu w kablach nic nie ruszane zresztą przez jakie 5 lat zawsze wszystko było OK
W domu dwa komputery po kablu i na obu to samo wiec to nie wina mojego sprzętu


edyta////\
Przed chwila zanikł net nie rozłączyło go tylko stronki przestały się wczytywać na Cisco było tak




[ Dodano: 27-09-2016, 10:50 ]
Dziś był technik pogrzebał coś w skrzynce na klatce i ma być ponoć lepiej zobaczymy :)

_________________
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 29-09-2016, 17:10   Co chwilę rozłącza neta

W moim przypadku dziś co chwilę rozłączało neta i nie było sygnały telefonicznego. W odpowiedzi od UPC na FB usłyszałem że sygnał jest rozchwiany i nalezy zgłosić serwis w celu jego poprawienia. Teraz wszystko jest na razie ok. Dołączam plik z mocą sygnału. Ktoś coś napisze czy należy wzywać serwis?

moc sygnału.jpg
Tak to wygląda
Plik ściągnięto 85 raz(y) 217,37 KB

_________________
 
 
b3170622 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lis 2014
Posty: 105
Wysłany: 29-09-2016, 18:48   

upstream za mały ma być w zakresie 42-50 a jest 36. może modem być niestabilny. wezwij serwis do korekty sygnału
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 29-09-2016, 19:05   

Dzięki piękne. Myślałem że można to zrobić zdalnie ale widocznie nie.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: