Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdy włączam gre siada internet
Autor Wiadomość
Navarion 
Klikacz

Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 18-03-2010, 19:20   Gdy włączam gre siada internet

Witam.
Problem polega na tym że gdy odpalam grę singleplayer z jakimiś większymi wymaganiami (Risen, Nowy Alien vs Predator, FarCry 2) modem się wyłącza świeci się tylko power.. DS miga próbując się połączyć ale nie może. Gdy wyłączę grę albo zminimalizuje internet się uruchamia..

Sprzęt:
AMD ATHLON 64 X2 6000+ 2x3.0GHz
Gainward GeForce 9800 GT Golden Sample 1GB DDR3
3GB RAM DDR 2 800

Modem:
Scientific Atlanta
Model: EPC2203

Dziękuję i Pozdrawiam
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-03-2010, 22:05   

Karta graficzna, procesor ani pamięć nie ma tu żadnego znaczenia, jaką masz kartę sieciową ?

Czy korzystasz z oryginalnego zasilacza do modemu, czy może doprowadziłeś sobie zasilenie kabelkiem z linii 12V zasilacza komputerowego ?
  marekd@jabberpl.org
 
Navarion 
Klikacz

Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 18-03-2010, 22:24   

Sieciówka to zintegrowana w płycie GA-M56S-S3 karta Realtek 8211BL Gigabit Ethernet

Zasilanie mam oryginalne
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 19-03-2010, 11:53   

To naprawdę dziwne. modem to zupełnie odrębne urządzenie, to tak jak by po włączeniu gry na jednym komputerze wyłączał się komputer u sąsiada.

Albo to był zbieg okoliczności. Albo zostają jeszcze mniej prawdopodobne sytuacje problemy z kablami elektrycznymi w budynku, jakieś nietypowe uszkodzenie karty sieciowej.

Spróbuj na chwilę odłączyć komputer od modemu tak aby stały sobie obok niczym nie połączone i zobacz co się wtedy stanie jak odpalisz grę.
  marekd@jabberpl.org
 
Przemekk 
Klikacz

Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 11
Skąd: Polska wciąż
Wysłany: 14-02-2013, 21:44   

i jak się ten problem rozwiązał?
 
 
damian111 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2013
Posty: 1
Wysłany: 25-06-2013, 12:09   

A te gry wymagają wogóle połączenia z internetem ?
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-06-2013, 17:18   

damian111, Przemekk, wątpię czy się cokolwiek dowiemy, Navarion, nie logował się na forum od przeszło 3 lat.
  marekd@jabberpl.org
 
Przemekk 
Klikacz

Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 11
Skąd: Polska wciąż
Wysłany: 13-08-2013, 21:00   

słusznie, nie spojrzałem kurde na datę, kwas
 
 
danuta83 
Klikacz

Dołączyła: 07 Paź 2013
Posty: 1
Wysłany: 07-10-2013, 12:30   

ja mialam podobny problem ale kolega cos tam posiedzial przy laptopie i teraz jest juz ok :D
 
 
tiennent 
Klikacz

Dołączyła: 15 Gru 2013
Posty: 5
Wysłany: 15-12-2013, 18:45   

Problem tkwi w ustawieniach karty sieciowej
 
 
jachimek 
Klikacz

Dołączył: 17 Gru 2013
Posty: 8
Wysłany: 17-12-2013, 16:45   

No dobrze, ale jak ustawienia karty miałyby na to wpływ? Jakie konkretnie ustawienia? Wyłączanie karty sieciowej w celu oszczędzania energii chociażby?
 
 
radekpopiell 
Klikacz

Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 17-01-2014, 15:00   

Te gierki nie są online więc nic wspolnego z netem nie mają to jakiś kwejk temat :)
 
 
kesses 
Klikacz

Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 10-02-2014, 15:37   

na 100% karta sieciowa pada, najlepiej wymień na nową.
 
 
Renka 
Klikacz

Dołączyła: 18 Mar 2014
Posty: 11
Wysłany: 16-04-2014, 14:46   

a ja włączam simcity i komp się wyłącza - nigdy tak się nie działo (przy innych grach). oco chodzi?
 
 
mruk 
Klikacz

Dołączył: 26 Wrz 2016
Posty: 1
Wysłany: 26-09-2016, 16:46   

Może być cos z windowsem albo za mało ramu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: