Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekodery do horizona kiedy.?
Autor Wiadomość
Radeckiii 
classic master

Dołączył: 22 Lut 2016
Posty: 156
Wysłany: 25-02-2016, 18:43   

b3170622 napisał/a:
Już nie, teraz są tylko HSy.

Niekoniecznie. Wczoraj u moich rodziców zainstalowano LS'a (Pace DMC7000KLG). TV + FP60.
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 901
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-02-2016, 19:49   

Ktos na fb sie pochwalil ,że dostal nowe oprogramowanie na horizona ciekawe co poprawili a co popsuli ☺
 
 
Marsallah 
light master

Dołączył: 21 Kwi 2015
Posty: 147
Skąd: W-wa
Wysłany: 26-02-2016, 08:45   

Wiem czego na pewno NIE poprawili i pewno nigdy nie poprawią. Przewijania.

Przewijanie/pauza i szybkość reagowania na pilota z kaona
menu podręczne (dźwięk/napisy, itd.) z mediaboxa
4 głowice i brak błędów w nagraniach z horizona

i mamy idealny dekoder ;)
 
 
Radeckiii 
classic master

Dołączył: 22 Lut 2016
Posty: 156
Wysłany: 26-02-2016, 11:14   

Zapomniałeś o nagrywaniu z bufora, co potrafi tylko Kaon w chwili obecnej.
Na Horizonie jest tak, że oglądasz np. Wiadomości na TVP1 od samego początku. O 19:45 wciskasz REC i zaczyna nagrywanie od 19:45 a nie od początku programu czyli od 19:30 (przy założeniu, że od 19:30 nie zmieniałeś kanału).
Tego brakuje mi najbardziej.
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 901
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-02-2016, 12:59   

Ta opcja moglaby byc do wyboru , bo jak widzialem zalozmy czesc programu to juz nie chce nagrywac tego co widzialem ....mialem to kiedyś w dekoderze od n-ki ale nie uznaje tego akurat za jakis wielki plus choc nie wykluczam ,ze w jakiejs sytuacji by sie przydalo .
 
 
petrumi 
Klikacz

Dołączył: 20 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 28-02-2016, 23:32   

Witam. Nie wiem dokładnie czy to dobry dział na moje pytanie i czy czasami go nie było.
Mam problem z funkcją Airplay. Dokładnie nie mogę wysyłać muzyki z Iphona/Ipada do Denona 2313.
Tak czytam o tym problemie i internet mówi, że winne jest IGMP Proxy - należy je wyłączyć z poziomu routera Wifi. Jestem w trakcie wymiany sprzętu. We wtorek przychodzi monter z Horizon GO i mam nadzieje, że z tym modemem nie będe miał problemu. Ponieważ w obecnym Techocolor 7200 nie znalazłem tej funkcji.
Czy mam rację? Czy walczyć o inny modem z UPC?
 
 
endriug100 
Klikacz

Dołączył: 20 Lis 2014
Posty: 9
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 29-02-2016, 09:32   

Nie którzy mają nowsze oprogramowanie, ale nie zauważyłem, żeby coś wizualnie się zmieniło.

IMAG0475.jpg
Plik ściągnięto 35 raz(y) 226,5 KB

 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4808
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 29-02-2016, 10:58   

A co sie może zmienić wizualnie?

za pewne poszły tylko poprawki stabilizujące - a możesz sprawdzić czy wróciło ZARZĄDZANIE ENERGIĄ ?
_________________
 
 
porter 
light master

Dołączył: 29 Lut 2016
Posty: 50
Wysłany: 29-02-2016, 12:05   internet z horizon czy osobno

Witam
Planuje wymienić mój moduł CI+ na dekoder Horizon. Mam dodatkowo jeszcze modem Thomson TWG850. Zamierzam nadal korzystać z TV i internetu od UPC. Moje pytanie, czy zrezygnować z Thomsona i mieć internet z Horizon, czy jednak go zostawić i mieć tv z horizona a internet z Thomsona. No i nasuwa się drugie pytanie, czy mając internet z Thomsona będę mógł podłączyć przez kabel ethernet telewizor do horizona i mieć w telewizorze internet, czy to nie będzie możliwe, bo internet będzie rozsyłany tylko przez Thomsona?
 
 
abchciuk 
easy master

Dołączył: 18 Sie 2013
Posty: 35
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-02-2016, 12:22   

Przypominam sobie, że kiedyś to UI miało w nazwie VOD. Wgrali wtedy nowe VOD (inny wygląd interfejsu), ale za długo nie pobyło i wróciło do starego.
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 913
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-02-2016, 12:46   

Nowy interfejs VOD by się przydał, bo obecny jest strasznie niewygodny.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4808
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 29-02-2016, 17:36   

wersja L/S

zarządzania energii - brak

PhotoGrid_1456763640326.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 312,83 KB

_________________
 
 
wuju666 
easy master

Dołączył: 29 Lis 2014
Posty: 41
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 29-02-2016, 18:16   

Doradzicie jak mam zaktualizować Horizona? aktualna wersja oprogramowania u mnie to 0.10.307. Nie znajduje mi żadnej aktualizacji tylko pisze że jest najnowsza.
 
 
Uszy 
Klikacz

Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 18
Wysłany: 29-02-2016, 18:21   

GDA powiedz jak Ty to robisz, że zawsze masz pierwszy najnowszą wersję :P
A tak na serio to wymuszasz pobranie aktualizacji przez wyłączenie dekodera czy z automatu (sam dekoder) pobiera??
A jakieś na szybko widoczne zmiany w nowej wersji??
 
 
Radeckiii 
classic master

Dołączył: 22 Lut 2016
Posty: 156
Wysłany: 29-02-2016, 18:30   

Dodano nagrywanie z bufora? :lol:
Poprawiono problemy z pikselozą po przewijaniu nagrań? :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: