Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł CI+ W upc
Autor Wiadomość
pabLos 
Klikacz

Dołączył: 30 Wrz 2015
Posty: 11
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-10-2015, 14:31   

Natomiast ogólnie powiem (bo wcześniej nie miałem z tym do czynienia)że ten Media Moduł CI+ to jest bardzo fajna opcja w porównaniu ze zwykłym dekoderem bo już samo to ze mozna obsługiwać to jednym pilotem z TV jest sporym udogodnieniem oraz zaoszczędzenie miejsca .Poza tym mam wrażenie że nawet jakość obrazu jest troche lepsza niż na dekoderze mediaboxa ale może to tylko moje odczucia...
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 03-10-2015, 14:51   

Też tak uważam, UPC MediaModuł CI+ jest dostępny już ponad 2 lata, wielu ludzi go ma i nie zamieniliby go na dekoder, ma też wiele ograniczeń; brak dodatkowych usług, "ograniczone" nagrywanie, ale warto mieć podłączony do TV HDD USB, daje to nam TimeShift i nagrywanie o czym możesz poczytać na tym forum.
_________________
 
 
tomeko 
light master

Dołączył: 13 Wrz 2013
Posty: 95
Skąd: 3miasto
Wysłany: 03-10-2015, 19:09   

A jak masz TV z dwoma tunerami i gniazdami CAM, to wykupując usługę multiroom z drugim modułem CAM, można mieć już "normalne" nagrywanie i wtedy, jedyne czego może brakować z dekodera, to VOD i czasami nagrywania więcej niż jednego programu na raz...
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 528
Wysłany: 10-10-2015, 09:59   

witam u mnie nagle czesc kanalow ma slaba jakosc sygnalu. Wyciagnalem karte szukam jeszcze raz kanalow ale juz widze ze nie kazdy ma jakosc 100% gdzie wczesniej kazdy tak mial. Mam tvn hd nawet na 10% co objawia sie krzakami w czasie ogladania albo w ogole nie wlaczeniem kanalu bo ma tak slaba jakosc. Czy cos wiecie o jakis konserwacjach w Bydgoszczy albo moze ktos spotkal sie z tym problemem ?
 
  Select HD
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 10-10-2015, 10:22   

matifcb napisał/a:
Czy cos wiecie o jakis konserwacjach w Bydgoszczy
MediaModuł CI + nie ma nic do tego, więc nie musisz go wyciągać. Jeżeli UPC nic nie robi, to sprawdź wszystkie połączenia, czy "F-ki" nie poluzowane, przewód nie złamany. Jak możesz to podłącz do TV inny przewód bezpośrednio z gniazda. Sprawdź dla jakich częstotliwości jest spadek sygnału, czy dla niższych czy wyższych, TVN HD jest na niższych (138 MHz), może wysiada zwrotnica lub rozdzielacz. TVP1 i 2 HD też są na tym MUXie, czyli też na nich powinno być źle. Sprawdź poziomy sygnałów w modemie.
A w ogóle wezwij serwis UPC, sprawdzą poziom sygnału i wszystko będzie jasne.
_________________
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 528
Wysłany: 10-10-2015, 10:41   

za darmo serwis sie zamawia?

[ Dodano: 10-10-2015, 11:43 ]
uuaa dzieki za pomoc kurde od ruszania telewizorem antena sie na Fce poluznila ale amator ze mnie ;) dzieki za pomoc
 
  Select HD
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 10-10-2015, 11:46   

matifcb napisał/a:
za darmo serwis sie zamawia?

Tak, zgłaszasz problem do UPC i muszą ten problem sprawdzić i usunąć, no chyba że uprą się, że usterka jest z Twojej winy, np. jakbyś uszkodził dekoder lub okablowanie z urządzeniami podczas remontu, to mogą Cię obciążyć kosztami naprawy.
matifcb napisał/a:

[ Dodano: 10-10-2015, 11:43 ]
.. od ruszania telewizorem antena sie na Fce poluznila...

Hmmm, aż głupio było mi zapytać :) czy coś nie ruszałeś, bo sądziłem, że masz tego świadomość i w pierwszej kolejności takie rzeczy sprawdzisz.
_________________
 
 
działek 
easy master

Dołączył: 13 Lut 2015
Posty: 26
Skąd: Kraków
Wysłany: 10-10-2015, 11:46   

Panowie naczytałem się nie tylko w tym temacie o ustawieniach do Samsunga (dzięki Pitrek 8) ), ale mimo wszystko mam problem przy kodowanych programach. W Samsungu UE48H6400AKXXH wyszukało mi 179 cyfrowych (Select Extra HD), niekodowane chodzą ładnie, internet śmiga, sprawdzałem aktualizacje - mam najnowsze oprogramowanie, w module pojawiają się informacje o karcie (nr karty zgodny z przydzielonym na portalu UPC) i przy kodowanych wyskakuje komunikat: "Konfiguracja skończy się za kilka minut i będzie mógł korzystać z Telewizora UPC". Niestety zostawiłem ostatnio TV na całą noc i nic nie ruszyło. Trochę brakuje mi już pomysłów, czy może karta uszkodzona? Brak jakiejś aktywacji w UPC? Gdzieniegdzie pojawiał się "Kod aktywacji: 012", nie kojarzę abym go wpisywał, gdzie go ewentualnie uzupełnić?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 10-10-2015, 12:05   

Wygląda jakby autoryzacja się nie skończyła, wyłącz TV i wyciągnij MediaModuł CI+, masz już wszystko w TV poustawiane więc nic nie szukaj ponownie. Wsadź ponownie moduł do TV i włącz go, TV wykrywa moduł, powinno na ułamek sekundy pojawić się na ekranie:
___________________________________________________________
                                                       Menu CI
UPC

 Dziękujemy za wybranie Telewizji
 Cyfrowej UPC.
 Trwa uwierzytelnianie, proszę czekać.                     Zamknij
 [IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII] 100%
___________________________________________________________
Rozumiem, że problem jest od pierwszego uruchomienia modułu w Twoim TV.
Autoryzacja w Twoim przypadku musi też się skończyć pomyślnie.
powinien pojawić się komunikat:
___________________________________________________________
Twój UPC MediaModuł CI+ działa poprawnie.
___________________________________________________________

"Kod aktywacji: 012" jest faktycznie dla Krakowa, ale to dotyczy dekoderów, w TV z DVB-C podaje się "Network ID".

Wejdź w "Menu CI", wybierz "Identyfikator sieci" i wpisz ponownie swój ID, dla Krakowa 43157, może to odświeży autoryzację.

Może faktycznie UPC nie przydzieliło uprawnień, zadzwoń do nich, sprawdzą.
_________________
 
 
działek 
easy master

Dołączył: 13 Lut 2015
Posty: 26
Skąd: Kraków
Wysłany: 10-10-2015, 21:36   

Pitrek napisał/a:
Wygląda jakby autoryzacja się nie skończyła, wyłącz TV i wyciągnij MediaModuł CI+, masz już wszystko w TV poustawiane więc nic nie szukaj ponownie. Wsadź ponownie moduł do TV i włącz go, TV wykrywa moduł, powinno na ułamek sekundy pojawić się na ekranie:
___________________________________________________________
                                                       Menu CI
UPC

 Dziękujemy za wybranie Telewizji
 Cyfrowej UPC.
 Trwa uwierzytelnianie, proszę czekać.                     Zamknij
 [IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII] 100%
___________________________________________________________
Rozumiem, że problem jest od pierwszego uruchomienia modułu w Twoim TV.
Autoryzacja w Twoim przypadku musi też się skończyć pomyślnie.
powinien pojawić się komunikat:
___________________________________________________________
Twój UPC MediaModuł CI+ działa poprawnie.
___________________________________________________________

"Kod aktywacji: 012" jest faktycznie dla Krakowa, ale to dotyczy dekoderów, w TV z DVB-C podaje się "Network ID".

Wejdź w "Menu CI", wybierz "Identyfikator sieci" i wpisz ponownie swój ID, dla Krakowa 43157, może to odświeży autoryzację.

Może faktycznie UPC nie przydzieliło uprawnień, zadzwoń do nich, sprawdzą.


Resetowałem, zmieniałem kod i nic. W końcu zadzwoniłem na infolinie i już po 10 min odebrali ;) Gość na wsparciu technicznym zrobił reset i kanały się pojawiły 8)
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11-10-2015, 08:42   

działek napisał/a:
Gość na wsparciu technicznym zrobił reset i kanały się pojawiły 8)

Eeeee, całe UPC. :) Jakby być złośliwym, to można by rzec normalka. ;)
_________________
 
 
medi 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Kwi 2015
Posty: 89
Wysłany: 13-10-2015, 14:19   

Czy są posiadacze telewizora Sony KDL-32EX500, korzystający z modułu CI+ UPC?

Teoretycznie ten model LCD widnieje na liście UPC, chciałbym jednak poznać opinię, jak współpraca z modułem funkcjonuje w praktyce.
 
 
sirkubas 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 226
Skąd: PL
Wysłany: 17-10-2015, 16:43   

działek napisał/a:
Samsungu UE48H6400AKXXH

Napisałeś model z błędem czy to rzeczywiście taki model? Przeglądałem listę na upc.pl i znalazłem tylko UE48H6400AWXXH.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3978
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 17-10-2015, 19:31   

sirkubas napisał/a:
Przeglądałem listę na upc.pl i znalazłem tylko UE48H6400AWXXH.

Czy aby na pewno znalazłeś na liście polskiej UPC, TV UE48H6400AWXXH.
Sądzę, że raczej ten z literką "N" na końcu, czyli oferowany w Holandii. Żaden Samsung sprzedawany w Polsce, ten z literką "H" nie jest na liście UPC. :arrow: http://forum.mediaswiat.p...w_results=post. Temat był już wałkowany na forum. Telewizory UE48H6400AKXXH są oferowane na Słowacji, Litwie, Łotwie, Estonii, Albanii, Macedonii, Rumunii, Serbii i jeszcze gdzieś tam.
_________________
 
 
sirkubas 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 226
Skąd: PL
Wysłany: 17-10-2015, 19:43   

Racja, przepraszam, wiem o tym oczywiście. Pytam o model, a sam literówkę robię ;) Ale jak to jest w końcu z literką K i W w tych dwóch wyżej wymienionych? Jak rozumiem to jest ten sam model, tylko chyba z przeznaczeniem na różne rynki?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: