Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon w UPC Polska
Autor Wiadomość
atomix 
chello guru

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 3243
Skąd: Śląsk
Wysłany: 04-12-2014, 18:32   Horizon w UPC Polska

Podczas dzisiejszej konferencji prasowej UPC Polska oficjalnie zaprezentowała platformę Horizon, więc chyba czas rozpocząć nowy, "oficjalny" temat poświęcony TYLKO I WYŁĄCZNIE platformie Horizon w polskim UPC. :mrgreen:

UPC Polska informuje, że platforma Horizon oferuje:
personalizację - na podstawie programów oglądanych przez użytkownika Horizon zasugeruje treści, dobierając i stale aktualizując ofertę telewizyjną, odpowiadającą preferencjom użytkownika, co oznacza natychmiastowy dostęp do ulubionych gatunków filmowych, propozycji sportowych czy seriali
nagrywanie nawet czterech programów równocześnie podczas oglądania piątego;
zdalne nagrywanie z każdego miejsca na świecie poprzez aplikację;
automatyczne nagrywanie kolejnych odcinków seriali
zatrzymanie oglądanego programu na żywo i wznowienie oglądania w dowolnym momencie
aplikacje TV w tym media społecznościowe - np. Facebook czy YouTube;
nową, tematyczną kolejność kanałów (w przypadku dublujących się kanałów SD i HD zostawiono tylko kanały HD)
• przejrzyste, intuicyjne menu (interfejs)
• działający w technologii radiowej pilot z klawiaturą QWERTY, ułatwiający m.in. korzystanie z internetu na ekranie telewizora, wyszukiwanie programów i aplikacji

Znamy także pierwsze "oficjalne" promocje:
Pakiet Filmowy Fun: Horizon Select z nagrywarką (100 kanałów, w tym 33 HD) + Fiber Power 120 Mb/s z WiFi w cenie 149 zł (pierwsze trzy miesiące po 74,50 zł)
Pakiet Filmowy Max: Horizon Max z nagrywarką (134 kanały, w tym 40 HD) + Fiber Power 250 Mb/s z WiFi w cenie 179 zł (pierwsze trzy miesiące po 89,50 zł)
Pakiet Filmowy Hit: Horizon Select z nagrywarką (100 kanałów, w tym 33 HD) + Fiber Power 120 Mb/s z WiFi + Minuty Domowe Max (nielimitowane połączenia stacjonarne) w cenie 159 zł (pierwsze trzy miesiące po 79,50 zł)
Pakiet Filmowy VIP H orizon Max z nagrywarką (134 kanały, w tym 40 HD) + Fiber Power 250 Mb/s z WiFi + Minuty Domowe Max (nielimitowane połączenia stacjonarne) w cenie 189 zł (pierwsze trzy miesiące po 94,50 zł)

No cóż. Zapraszam do komentowania. Mam nadzieję, że temat będzie rósł i rósł. A UPC spuści nieco z ceny :shock:

PS1. Panowie i Panie, nie zagrzejcie infolinii :P
PS.: Ktoś na YouTube zamieścił pierwszy filmik prezentujący Horizon w Polsce: https://www.youtube.com/watch?v=OsAFmQw4xRk
_________________
Ostatnio zmieniony przez atomix 04-12-2014, 18:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4723
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 04-12-2014, 18:49   

Ja się wypowiedziałem w poprzednim temacie - biedno i cholernie drogo, wiec nie dla mnie oferta
_________________
 
 
gomi 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 108
Skąd: Warszawa - Ursynów
Wysłany: 04-12-2014, 18:58   

Niestety, znajdą się i na te oferty chętni. Sam znam dość oczytaną i obeznaną osobę, która łyka wszystko co jej UPC wciska - bo choć net ma tylko do przeglądania netu to wzięła 250 Mb, żeby strony się szybciej otwierały...
 
 
atomix 
chello guru

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 3243
Skąd: Śląsk
Wysłany: 04-12-2014, 19:00   

Myślę, że jeśli chodzi o ofertę na razie musimy zaczekać. Nie jest tajemnicą, że UPC musi po prostu "zabrać z rynku" kasę z wprowadzenie nowej platformy. Tak jak zawsze w UPC - na początku jest drogo, później to jakoś wygląda.

PS. Tutaj macie jeszcze artykuł z rpkom.pl. Podobno nie maja w planach wycofywania (jeszcze?) starych dekoderów. Po drugie myślą o komórkach.
_________________
 
 
intrygant 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 194
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-12-2014, 19:10   

Dobra, skoro jest i oficjalny temat, a nie temat do gdybania i narzekania... Mam pytania do osób, u których nowe pudełko już jest.

1. Jak z jakością obrazu w porównaniu do Mediaboxów czy KAONów? Subiektywnie oczywiście - lepsza, gorsza, bez zmian?
2. Czy przełączanie kanałów rzeczywiście trwa te +/- 3 sek. jak na załączonym przez atomixa filmie?
3. Czy zdarzają się dziury w przewodniku?
4. Czy zdarzają się problemy z brakiem napisów na C+/Cinemax/alekino+?
5. Może ktoś z Was ma już zapełniony dysk na ponad 50% ;) Czy odczuwa się spowolnienie pracy dekodera?
6. Ile mniej więcej czasu trwa ładowanie się dekodera od momentu załączenia pstryczka/listwy zasilającej?
7. Zauważyliście jakieś spowolnienie tych wszystkich animacji, wodotrysków po kilku godzinach pracy, albo podczas nagrywania?
8. Jak jest z przewijaniem nagranych programów? Co ile sekund/minut można przewijać?
9. Jakie przedziały czasowe można ustawić przed i po nagraniu?
10. Pytanie do osób, u których dekoder pełni funkcję routera - jak jest z zasięgiem?
11. Czy dekoder grzeje się tak jak Mediaboxy? Czy słychać głowicę dysku?
12. Czy jest możliwość zalogowania się do YT?


Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
 
 
MaxiGdansk 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2014
Posty: 228
Wysłany: 04-12-2014, 19:30   

Przeczytałem niedawno bodajże w Dzienniku bardzo dobry artykuł o - przepraszam za wyrażenie- sraczce jaką dostały wszystkie firmy oferujące dostęp do cyfrowej telewizji na wieść o tym,że Netflix ma w końcu wylądować legalnie na terenie Polski.
Owszem ktoś powie- UPC to marka znana i starym i młodym.Obeznanym w temacie i tym ciut mniej.
Ale podsumowanie wszystkich ofert w artykule było takie,że owszem Horizon mocno zawiesza poprzeczkę na rynku, ale głównie powodując skupienie uwagi konkurencji niż potencjalnych Klientów,bo umówmy się- jest najdrożej!
Ceny które przytoczył już kolega w pierwszym poście,owszem znajdą swoich biorców.Ale czekam,naprawdę czekam na dzień jak wspomniany już Netflix wkroczy dostojnie w Nasze progi i zrobi taką rewolucję jak w swoim czasie na rynku komórek zrobił Play a wcześniej Heyah. Bo teraz mam wrażenie scena dostawców telewizji cyfrowej jest zabetonowana cenowo,że aż żal patrzeć.
 
 
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 516
Wysłany: 04-12-2014, 19:51   

spokojnie, przegrzanie infolinii im nie grozi z taka zalosna oferta

[ Dodano: 04-12-2014, 19:56 ]
MaxiGdansk napisał/a:
Ale czekam,naprawdę czekam na dzień jak wspomniany już Netflix wkroczy dostojnie w Nasze progi i zrobi taką rewolucję jak w swoim czasie na rynku komórek zrobił Play a wcześniej Heyah

raczej tak sie nie stanie, znajomy ze szwecji ma netflixa i mowil ze praktycznie go nie uzywa bo jest bardzo malo nowosci, loguje sie przez poxy czy jakies inne wynalazki na amerykanskiego netflixa jak chce cos aktualnego obejrzec
 
 
marioking 
light master

Dołączył: 28 Cze 2013
Posty: 91
Wysłany: 04-12-2014, 20:00   

Nie wiem czemu Ci operatorzy tak uparcie wciskaja te swoje pudełka, za nic nie zrezygnuje z dostepu przed moduł cam!! Jedyne co czasem przeszkadza to brak możliwosci ogladania/nagrywania równoczesniej róznych pozycji ale tak poza tym musieliby mi doplacać bym chciał to pudło...a nie ja miałbym im placic!!!
_________________
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2014, 03:31   

intrygant napisał/a:
Dobra, skoro jest i oficjalny temat, a nie temat do gdybania i narzekania... Mam pytania do osób, u których nowe pudełko już jest.


intrygant napisał/a:
1. Jak z jakością obrazu w porównaniu do Mediaboxów czy KAONów? Subiektywnie oczywiście - lepsza, gorsza, bez zmian?

Szczerze, to od razu wydała mi się lepsza. Niewiele, ale jednak lepsza. Może dlatego, że dekoder wspiera natywne 1080p i ma lepszy skaler niż poprzednie maszynki.
intrygant napisał/a:
2. Czy przełączanie kanałów rzeczywiście trwa te +/- 3 sek. jak na załączonym przez atomixa filmie?

Niestety tak. Mediabox wydawał się szybszy pod tym względem.
intrygant napisał/a:
3. Czy zdarzają się dziury w przewodniku?

Do tej pory nie zauważyłem.
intrygant napisał/a:
4. Czy zdarzają się problemy z brakiem napisów na C+/Cinemax/alekino+?

Nie mam jak sprawdzić. Brak abonamentu.
intrygant napisał/a:
5. Może ktoś z Was ma już zapełniony dysk na ponad 50% ;) Czy odczuwa się spowolnienie pracy dekodera?

Nie mam nawet w 2% zapełnionego. ;)
intrygant napisał/a:
6. Ile mniej więcej czasu trwa ładowanie się dekodera od momentu załączenia pstryczka/listwy zasilającej?

Dłuuuuuugo. Zdecydowanie najdłużej ze wszystkich dekoderów z jakimi miałem do czynienia.
Samo uruchomienie trwa ze 2 minuty. Czasem wyskoczy błąd 1101 i trzeba zacząc zabawę od początku.
Z racji tego, że dekoder nie ma typowej karty SmartCard a uprawnienia są mu przyznawane przy każdym twardym resecie to trzeba odczekać 4-5 minut na załadowanie uprawnień. Do tego czasu dostępne jest 30 kanałów z darmowej ofertry DVB-C.
intrygant napisał/a:
7. Zauważyliście jakieś spowolnienie tych wszystkich animacji, wodotrysków po kilku godzinach pracy, albo podczas nagrywania?

Spowolnienia są od samego początku niestety. Nie jest to na chwilę obecną demon prędkości.
intrygant napisał/a:
8. Jak jest z przewijaniem nagranych programów? Co ile sekund/minut można przewijać?

Przewijanie jest niezłe i dosyć płynne. Pojedyncze wciśnięcie kursora w bok przewija o 15 sekund. Gdy chcemy przewinąć więcej to po prostu trzymamy przycisk.
intrygant napisał/a:
9. Jakie przedziały czasowe można ustawić przed i po nagraniu?

Przed i po: 15s, 30s, 1m, 2m, 5m, 15m. Bufor nagrywania oglądanego kanału: 30m, 60m, 90m, 120m.
intrygant napisał/a:
10. Pytanie do osób, u których dekoder pełni funkcję routera - jak jest z zasięgiem?

U mnie nie działa jako ruter, ale sieje WiFi. Zasięg całkiem niezły ale sporo gorszy niż mojego WDR4300.
intrygant napisał/a:
11. Czy dekoder grzeje się tak jak Mediaboxy? Czy słychać głowicę dysku?

Jest delikatnie ciepły, ale nie parzy tak jak potrafił to robić MediaBox po całej nocy....słuchania radia.
intrygant napisał/a:
12. Czy jest możliwość zalogowania się do YT?

Nie... :-/

[ Dodano: 05-12-2014, 03:33 ]
Jako ciekawostkę dodam, że gdy dzwonimy na infolinię UPC i wybierzemy "Pomoc Techniczna" i "Telewizja cyfrowa" to jest tylko odtwarzany komunikat, że gdy mamy jakiś problem z Horizon Boxem (to czy mamy Horizona jest sprawdzane automatycznie po naszym numerze telefonu (przypisanym do konta użytkownika) to powinniśmy docisnąć kable. Nie ma możliwości połączenia z konsultantem. ;) Musiałem się połączyć "na około" czyli przez zgłoszenie "Problemu z internetem".
 
 
intrygant 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 194
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-12-2014, 10:31   

RadkoR, wielkie dzięki za odpowiedzi.
Martwi mnie brak płynności i długi czas załączania dekodera. Myślałem, że (patrząc przyszłościowo, jak ceny za te pudełka spadną do akceptowalnych) w końcu zamienię znienawidzonego Mediaboxa na Horizon Box, a tu, jak na razie się na to nie zanosi. Fajny wygląd, nowoczesny interfejs, ale co z tego, jak to wszystko chodzi z lekką czkawką.

Daj znać, jak będą poprawiać soft ;) I jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedź!
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2014, 12:04   

Myślę, że to po prostu kwestia dopracowania softu. Dam znać jak pojawią się jakieś aktualizacje.

[ Dodano: 05-12-2014, 15:55 ]
obiecane zdjęcia:
http://imgur.com/a/bBhca
(EDIT: dodałem zdjęcie z porównaniem wielkości z PS4 i XBO).

[ Dodano: 05-12-2014, 16:42 ]
Fajną opcją jest możliwość zaprogramowania nagrania niezależnie od EPG na 2 tygodnie do przodu. Wybieramy wtedy kanał i wprowadzamy godzinę początku i końca nagrania.

[ Dodano: 05-12-2014, 16:43 ]
Przy ustawianiu nagrania z EPG można także wybrać dodatkowy czas przed i po nagraniu, dla każdej pozycji z osobna.
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 906
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-12-2014, 19:23   

Co do przełączania kanałów, to u mnie to trwa niecałe 2 sekundy, nie widzę różnicy w porównaniu z Mediaboxem.
 
 
bulek 
ultra master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 865
Skąd: 3city
Wysłany: 06-12-2014, 17:30   

Też nie widzę różnicy przy przełączaniu kanałów. Może dlatego, że miałem Philipsa, a nie Cisco. Najbardziej się cieszę, że pilot uniwersalny nim steruje jak Mediaboxem przez IR, a nie jak oryginalny pilot po RF.

Ogólnie bardzo sprawnie działa. Jedna rzecz, która mi przeszkadza, to poruszanie się po przewodniku. Podobno obejmuje 2 tygodnie w przód. Nie widzę natomiast żadnej opcji do wyboru dnia, który chcę oglądać jak to byłow Mediabox (wciskało się chyba niebieski klawisz). Mogę co prawda jechać w prawo dokolejnych dni, ale to nie jest wygodne. Ktoś pwadł na to jak zmienić w przewodniku dzień?
 
 
matek3265 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 270
Wysłany: 06-12-2014, 18:22   

Cytat:
Jedna rzecz, która mi przeszkadza, to poruszanie się po przewodniku. Podobno obejmuje 2 tygodnie w przód. Nie widzę natomiast żadnej opcji do wyboru dnia, który chcę oglądać jak to byłow Mediabox (wciskało się chyba niebieski klawisz). Mogę co prawda jechać w prawo dokolejnych dni, ale to nie jest wygodne. Ktoś pwadł na to jak zmienić w przewodniku dzień?


A czy jest możliwość zmiany widoku w przewodniku? np. na widok jednego kanału jak to było znane z mediabox'a (zielony przycisk i wybór widoku) czy nie ma w Horizonie takiej opcji? (U innych operatorów widok nazywa się "gazeta / lub / tabela" a jak w Horizon?)

I jeśli ktoś może mi odp. czy jest możliwość ustawienia na ile minut przed ma być przypomnienie o programie wyświetlone? W przypadku nagrania (wyczytuję w instrukcjach) jak najbardziej można ale czy w przypadku przypomnień też?

PS. szkoda, żę nie można wybrać konkretnego dnia, to chyba jakaś masakra jakby padło mi wyszukiwać 15 dni wprzód "na piechotkę" tym bardziej że np. w Horizon GO taka opcja jest możliwa, dlaczego w dekoderze tego nie ma???
 
 
bulek 
ultra master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 865
Skąd: 3city
Wysłany: 06-12-2014, 19:06   

matek3265 napisał/a:
A czy jest możliwość zmiany widoku w przewodniku? np. na widok jednego kanału jak to było znane z mediabox'a (zielony przycisk i wybór widoku) czy nie ma w Horizonie takiej opcji? (U innych operatorów widok nazywa się "gazeta / lub / tabela" a jak w Horizon?)

Nie widzę.

matek3265 napisał/a:
I jeśli ktoś może mi odp. czy jest możliwość ustawienia na ile minut przed ma być przypomnienie o programie wyświetlone? W przypadku nagrania (wyczytuję w instrukcjach) jak najbardziej można ale czy w przypadku przypomnień też?

Nie można ustawić czasu. Przpomnienie wyświetla się niezobowiązująco na 3 min przed czasem, a potem po prostu znika jeśli nic nie zrobisz. Nie ma tu zachowania z Mediaboxa, gdzie przełaczenie kanałów następowało samo. Wydaje mi się, że wyświetla się jeszcze ponownie kiedy program się zacznie i znika dośc szybko.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: