Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Technicolor - najnowsze oprogramowanie
Autor Wiadomość
thor947 
Klikacz

Dołączył: 20 Lis 2014
Posty: 4
Wysłany: 20-11-2014, 14:24   

karta sieciowa Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter
komputer to laptop ASUS U36SG
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 898
Skąd: Szczecin
Wysłany: 20-11-2014, 16:15   

a zmieniales w menadzerze urzadzen ustawienia tej karty? jesli nie to pozmieniaj inaczej nie przejdzie na 300. a tutaj masz link do ustawien http://www.sevenforums.co...-300-isn-t.html
_________________
 
 
thor947 
Klikacz

Dołączył: 20 Lis 2014
Posty: 4
Wysłany: 21-11-2014, 12:02   

AdHoc dalem enabled, WebKTIP disabled jednak nie pomoglo. Jak otworze Stan: Połączenie sieci bezprzewodowej to prędkość: 54 mb/s. Zakladam ze jest to wartosc maksymalna, jak ja zmienic?
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 898
Skąd: Szczecin
Wysłany: 21-11-2014, 12:16   

wygląda to tak że masz wymuszony standard g na urządzeniu. Spróbuj w urządzeniu od upc zmienic na standard n. a w karcie sieciowej ustaw tryb adhoc qos na wlaczone wmm
_________________
 
 
thor947 
Klikacz

Dołączył: 20 Lis 2014
Posty: 4
Wysłany: 21-11-2014, 21:56   

Jak to zmienic? Moglbys wytlumaczyc? :)
 
 
ghost212 
Klikacz

Dołączył: 13 Cze 2014
Posty: 6
Wysłany: 27-11-2014, 14:07   

6,02,11 jest
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 548
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 27-11-2014, 14:11   

ghost212 napisał/a:
6,02,11 jest


Przez reset modemu czy prośbę skierowaną do UPC o nowy soft??.
 
 
rysio777 
easy master

Dołączył: 16 Lis 2014
Posty: 41
Wysłany: 27-11-2014, 17:24   

ghost212 napisał/a:
6,02,11 jest


Również proszę o informację czy dostanie go każdy w najbliższym czasie czy trzeba prosić upc?
 
 
blemot 
Klikacz

Dołączył: 19 Lis 2014
Posty: 3
Wysłany: 27-11-2014, 19:55   

ja go pare dni temu dostalem, w ramach reklamacji

oczywiscie nie ma bridge... :evil:

poza tym, w porownaniu do 08 - stabilnosc po aktualizacji - na plus, czas pokaze czy to przypadek


jest jakis sposob na zmiane ip?
 
 
marsew 
Klikacz

Dołączył: 28 Lis 2014
Posty: 2
Wysłany: 28-11-2014, 00:40   3Mb po resecie tc7200 - może to Wam pomoże?

Witam! Wczoraj rano zresetowałem tc7200 - szukam rozwiązania na problem z airplay i/lub DLNA na WiFI - ale to inna kwestia.

Zaraz po resecie niestety miałem "tradycyjne 3Mb/s" na WiFi :( przed restem 58-59 na 60 :)
Wszedłem w opcje WiFi wyłączyłem 802.11 dałem zapisz , sam zmienił mi szerokość pasma na 20MHZ - pomogło było ok 12 Mb/s
Ustawiłem znów 802.11 na Mieszany i dałem zapisz - pomogło :) mam 35-40 Mb :)
Ustawiłem szerokość na 20/40 MHZ - pomogło - mam 58 Mb/s

Problem z AirPlay mam nadal - w sobotę mam mieć wizytację technika z Ubee ;)
Dam znać jak poszło :)
A jeśli ktoś ma problem z 3Mb/s proszę niech przetestuje moją recepturę :)
Powodzenia !

PS: Te ustawienia zmieniam oczywiscie na tc7200 po zalogowaniu w sekcji WIFI, trzeba tez pamietac ze MUSI byc w sekcji zaawansowen ustawione WMM Włączony
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 391
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-12-2014, 17:04   

Czy został rozwiązany problem z Wi-Fi z stabilnością i czy załatali dziurę o której było głośno ?
mam dylemat czy brać zwykły modem czy to cudo ?
 
 
mar1usz 
easy master

Dołączył: 10 Sie 2013
Posty: 45
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Wysłany: 14-12-2014, 13:47   

Wersja oprogramowania STD6.02.11 i niestety wifi za przeproszeniem do (_._). Według mnie poprawka nic nie dała. Dzień, może dwa pochodziło dobrze i znowu zaczęło się krzaczyć jak na starym sofcie. Już nie wiem co robić? Wymiana sprzetu chyba tylko została.
 
 
marsew 
Klikacz

Dołączył: 28 Lis 2014
Posty: 2
Wysłany: 14-12-2014, 14:30   

mar1usz napisał/a:
Wymiana sprzetu chyba tylko została.


Miałem się odezwać po wymianie - więc się oddywam :)

Mam Ubee - jestem więcej niż zadowolony -jedyna wada diody jak choinka ale święta idą :)
Ja wymianę załatwiłem telefonicznie jeden telefon za dwa dni miałem Ubee.
Opisałem sytuację tak:
" nie mogę połączyć się po WiFi z urządzeniami z usługą Bonjur Apple np AirPlay w Denon AVR-1912 oraz nie mogę połączyć się z serwerem DLNA na wifi - po spięciu kablem działa."
Niby Pani kazała napisać e-mail jakoś tak od słowa do słowa przyjęła zgłoszenie i już nazajutrz chciała mi montować Ubee - ja przeniosłem na sobotę i mam.
Mieszkam na osiedlu gdzie wifi jest cała masa a speed test pokazuje mi jak ma być między 55-60 MB/s na Wifi z laptopa..
Ubee ma tryb bridge możliwy do włączenia.
Zycze rozwiązania problemów :)
 
 
saruk 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 32
Skąd: Krk
Wysłany: 14-12-2014, 21:35   

Normalnie, coraz więcej osób zadowolonych z Ubee, świat się kończy ;)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5458
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-12-2014, 23:56   

marsew napisał/a:
speed test pokazuje mi jak ma być między 55-60 MB/s

WOW :shock: , to gdzie w UPC taki net dają. :lol:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: