Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ToCA Race Driver - problem
Autor Wiadomość
WombaT 
Klikacz


Dołączył: 14 Gru 2004
Posty: 17
Skąd: Lublin
Wysłany: 19-01-2005, 15:59   ToCA Race Driver - problem

Witam,

Mam problem z grą ToCA Race Driver. Otóż po instalacji gdy wchodze do menu gra się po kilku sekundach zawiesza. Nie pomaga ponowna instalacja ani nic z tych rzeczy :cry: . Wszytskie sterowniki do sprzętu najnowsze jakie znalazłem. Komp to: A8V Deluxe, Athlon64 3000+, 1 GB RAM, GF 5700 256MB.
Co robic?
 
 
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1428
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-01-2005, 22:02   Re: ToCA Race Driver - problem

WombaT napisał/a:
Witam,

Mam problem z grą ToCA Race Driver. Otóż po instalacji gdy wchodze do menu gra się po kilku sekundach zawiesza.

Nie znam się wogóle na grach, ale czy Twój procesor nie jest podkręcony? Gry są na to bardzo wrażliwe (podobnie jak niektóre programy) i wówczas reagują właśnie zawieszeniem.

Jacek
 
 
Matizz 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Gru 2004
Posty: 23
Skąd: KrK
Wysłany: 19-01-2005, 23:35   

Sprawdz jeszcze czy na stronie producenta gry nie ma zadnych latek do gry i do systemu ktorego uzywasz :)
 
 
 
WombaT 
Klikacz


Dołączył: 14 Gru 2004
Posty: 17
Skąd: Lublin
Wysłany: 20-01-2005, 11:49   Re: ToCA Race Driver - problem

Jacek napisał/a:

Nie znam się wogóle na grach, ale czy Twój procesor nie jest podkręcony? Gry są na to bardzo wrażliwe (podobnie jak niektóre programy) i wówczas reagują właśnie zawieszeniem.

Jacek


O tym doskonale wiem, i procesora nie podkręcałem i nie podkrecam z prostej przyczyny: nia ma to sensu.
 
 
 
 
WombaT 
Klikacz


Dołączył: 14 Gru 2004
Posty: 17
Skąd: Lublin
Wysłany: 20-01-2005, 11:50   

Matizz napisał/a:
Sprawdz jeszcze czy na stronie producenta gry nie ma zadnych latek do gry i do systemu ktorego uzywasz :)


Łatak do gry była ale nie rozwiązała problemu, system też załatany
 
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 20-01-2005, 17:19   

Zobacz czy gra nie zapisuje gdzieś swoich logów tam powinno być napisane co ją boli, jak nie uruchom ją z jakiegoś terminala tekstowego (konsoli czy jak to się zwie u Ciebie) programy bardzo często wypisują tam różne ostrzeżenia i dodatkowe informacje. Jak nic nie znajdziesz pozostaje tylko męczyć producenta albo tego kto tą grę sprzedał.
  marekd@jabberpl.org
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 22-01-2005, 14:45   

gre masz oryginalna czy kopiowana z oryginalu? nagrywales ja sobie na cd czy masz ja na dysku jako obrazy? jezeli to nie oryginal to moze byc tak jak w przypadku Xpand Rally, czyli:

1. wywalasz gre z kompa i wszystkie smieci jakie zostaly po jej usunieciu
2. wylaczasz kompa i odlaczasz wszystkie napedy cd-rom jakie masz w kompie (wystarczy wyjac napiecie)
3. odpalasz kompa i emulujesz gre przez program Daemon Tools.

Sproboj tej kombinacji i daj znac jak poszlo.
 
 
WombaT 
Klikacz


Dołączył: 14 Gru 2004
Posty: 17
Skąd: Lublin
Wysłany: 22-01-2005, 15:40   

Kozuch napisał/a:
gre masz oryginalna czy kopiowana z oryginalu? nagrywales ja sobie na cd czy masz ja na dysku jako obrazy? jezeli to nie oryginal to moze byc tak jak w przypadku Xpand Rally, czyli:

1. wywalasz gre z kompa i wszystkie smieci jakie zostaly po jej usunieciu
2. wylaczasz kompa i odlaczasz wszystkie napedy cd-rom jakie masz w kompie (wystarczy wyjac napiecie)
3. odpalasz kompa i emulujesz gre przez program Daemon Tools.

Sproboj tej kombinacji i daj znac jak poszlo.



Gra jest całkowicie oryginalana i nigdy nie robiłem żadnych jej obrazów ani nic z tych rzeczy.
 
 
 
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 22-01-2005, 19:51   

to w takim razie bardzo dziwne aby oryginalna gra nie dzialala tym bardziej na takim sprzecie...proponuje poszukac jakiejs strony lub forum o tej grze, moze tam ci ktos pomoze, lub tez idz do jakiegos znajomego i tam ztestuj gierke, moze wina lezy po stronie twojego pc a moze po stronie gry...
 
 
WombaT 
Klikacz


Dołączył: 14 Gru 2004
Posty: 17
Skąd: Lublin
Wysłany: 27-01-2005, 14:53   

Kozuch napisał/a:
to w takim razie bardzo dziwne aby oryginalna gra nie dzialala tym bardziej na takim sprzecie...proponuje poszukac jakiejs strony lub forum o tej grze, moze tam ci ktos pomoze

Nie, nikt mi nie chce/nie może pomóc, łatki nic nie dają a zgłoszenie problemu do pomocy techniczenej cdprojektu mi nie działa :cry:

Kozuch napisał/a:
idz do jakiegos znajomego i tam ztestuj gierke, moze wina lezy po stronie twojego pc a moze po stronie gry...

Wśrób moich znajomych żaden nie ma kompa na którym by sie nawet giera zainstalowała :x
 
 
 
 
Puck 
classic master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Lis 2004
Posty: 294
Skąd: From the Light
Wysłany: 27-01-2005, 15:27   

WombaT napisał/a:
Nie, nikt mi nie chce/nie może pomóc, łatki nic nie dają a zgłoszenie problemu do pomocy techniczenej cdprojektu mi nie działa

Nie działa? Bierzesz telefon do ręki i dzwonisz. Ewentualnie piszesz maila, ale to już wyższa szkoła jazdy.
 
  maciej@lebkowski.info
 
WombaT 
Klikacz


Dołączył: 14 Gru 2004
Posty: 17
Skąd: Lublin
Wysłany: 27-01-2005, 17:42   

Puck napisał/a:
Nie działa? Bierzesz telefon do ręki i dzwonisz. Ewentualnie piszesz maila, ale to już wyższa szkoła jazdy.

Właśnie, tylko telefon mi został, chociaz i tak pewnie mi nie pomogą :(
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: