Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwrotnica - czy potrzebna jeśli mam jedynie usługę Internet?
Autor Wiadomość
ubuntero 
Klikacz

Dołączył: 11 Kwi 2014
Posty: 2
Wysłany: 11-04-2014, 12:09   Zwrotnica - czy potrzebna jeśli mam jedynie usługę Internet?

Witam,

Korzystam jedynie z usługi internetowej - czy muszę stosować zwrotnicę? Chciałbym kabel podłączyć bezpośrednio do modemu?

Pozdrawiam, Andrzej
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2014, 12:25   

Jeśli to zwrotnica Tratec to ma zabezpieczenie dla modemu oraz pełną separację galwaniczną, dlatego nie warto z niej rezygnować.
 
 
JacekArtur 
light master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 84
Skąd: W-Wa
Wysłany: 11-04-2014, 19:29   

Poza tym w niczym ona nie przeszkadza w pracy modemu a potrafi niejednokrotnie ustrzec przed przepięciami w sieci. U mnie tak po intensywnym wyładowaniu modem odszedł :mrgreen:
 
 
c3861119 
light master

Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 92
Wysłany: 11-04-2014, 21:25   

No i jak pominiesz zwrotnice to prawdopodobnie sygnał będziesz miał za silny w kablu i się modem może zawieszać.
 
 
ubuntero 
Klikacz

Dołączył: 11 Kwi 2014
Posty: 2
Wysłany: 13-04-2014, 13:45   

Dziękuję za rzeczowe informacje! ;)
 
 
marcinosr
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2014, 19:31   

Dopiszę się do tematu by nowego nie zakładać :) kto tu się naprawdę dobrze zna na instalacjach kablowych?? Mam kilka pytań ale wole na priv porozmawiać :P
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2014, 16:05   

marcinosr napisał/a:
kto tu się naprawdę dobrze zna na instalacjach kablowych?? Mam kilka pytań ale wole na priv porozmawiać :P
Naprawdę dobrze zna się na tym moderator kvs, ale skromność nie pozwala mu się zdeklarować. Przepraszam jeśli kogoś pominęłam :)
 
 
marcinosr
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2014, 13:56   

Susane, dziękuję za info :) Jednak wychodzę z założenia że skoro sam się nie zgłosił to zrobił to z jakiegoś powodu i to uszanuję :) a swoją drogą sam już chyba doszedłem do tego co mi było potrzebne...
 
 
Elvis51218 
Klikacz

Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 19
Skąd: gdynia
Wysłany: 19-08-2014, 17:04   

c3861119 napisał/a:
No i jak pominiesz zwrotnice to prawdopodobnie sygnał będziesz miał za silny w kablu i się modem może zawieszać.
Bzdura ja miałem us28 ds +20 snr 41 i jakoś ani modem ani dekoder przez 2 lata się nie zawiesił.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: