Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
EPC3925 i serwer w domu
Autor Wiadomość
ggg000 
light master


Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 52
Skąd: Kraków
Wysłany: 04-02-2014, 03:49   EPC3925 i serwer w domu

Witam, mam UPC i EPC3925 które nie wiem jak ustawić.

Chcę aby po wpisaniu mojego upc ip 89.69.88.10 zewnętrznego zadziałał serwer ustawiony na komputerze któremu EPC3925 przydzieliło IP 192.168.1.10. Chcę aby z innego komputera przez Internet można było wejść na mój prywatny serwer http czy ftp.

DA SIE?
 
 
ra 
classic master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 158
Wysłany: 04-02-2014, 09:06   

Instrukcja str. 83 -> przekierowanie portów (porty: 80, 21), ewentualnie DMZ -> 85 str.
 
 
ggg000 
light master


Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 52
Skąd: Kraków
Wysłany: 04-02-2014, 15:29   

czyli jak wpiszę w tym routerze w DMZ 192.168.1.10 to zadziała?
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2014, 15:36   

Powinno, ale nie wiem czy rozsądnym jest otwierać wszystkie porty na serwer.
 
 
ggg000 
light master


Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 52
Skąd: Kraków
Wysłany: 04-02-2014, 16:17   

Próbowałem z DMZ i port forwarding i nie działa. Musielibyście mi napisać dokładnie co gdzie wpisać lub wkleić na obrazku. Jak wpiszę w przeglądarce ftp://127.0.0.1 to mój serwer ftp jest widoczny na tym komputerze, ale nie z Internetu z zewnątrz gdy wpiszę ftp://89.69.88.10 na komputerze podłączonym do innego providera. EPC3925 to popularne urządzenie w UPC, może się przydać ludziom taka wiedza. Przepuszcza z internetu tylko do strony konfiguracyjnej routera gdy wpiszę http://89.69.88.10:8080 gdy ją włącze w opcjach taką możliwość.
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2014, 18:36   

ggg000, gdy wpiszesz ftp://89.69.88.10:21 to również nie działa?
 
 
ggg000 
light master


Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 52
Skąd: Kraków
Wysłany: 04-02-2014, 20:29   

RadkoR napisał/a:
ggg000, gdy wpiszesz ftp://89.69.88.10:21 to również nie działa?

A czy ty masz upc i cisco epc3925 i ci to działa?

Jak mam dokładnie wpisać?

 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2014, 21:16   

Chodzi mi o fragment
ggg000 napisał/a:
gdy wpiszę ftp://89.69.88.10 na komputerze podłączonym do innego providera

wpisz w przeglądarce:
ftp://89.69.88.10:21 i sprawdź.
 
 
ggg000 
light master


Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 52
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-02-2014, 01:27   

Już mi działa, okazało się że mój serwer ftp blokuje standardowo ustawiona zapora w windows 7 a router trzeba było skonfigurować tak:

 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2014, 09:27   

Protokół możesz ustawić tylko na TCP. UDP niepotrzebny. :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: