Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
lagujący internet bez zasilacza
Autor Wiadomość
bocianoff 
Klikacz

Dołączył: 22 Gru 2013
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: 22-12-2013, 03:36   lagujący internet bez zasilacza

Witam. Mam pewien problem z internetem. Otóż, nieco ponad tydzień temu założyłem neostradę 1mb, sieć WiFi, i póki co cieszyłem się dobrą jakością łącza, ale od kilku dni zauważyłem pewne problemy. Otóż na dole, w miejscu, gdzie stoi router sygnał był pełny, a internet strasznie lagowało. Zatwierdzałem adres, kilka sekund nic się nie działo i dopiero po tej chwili strona się wczytywała. Na Xboxie nie mam takich problemów. Do tej pory byłem przekonany, że na górze jest wszystko w porządku, bo gdy stawiam laptop na biurku, przy którym pracuję wszystko jest w porządku mimo, że sygnał jest jedną, czasem dwie kreski słabszy. Zastanawiałem się nad wyjątkowością tego miejsca, tym bardziej, że po odejściu nawet o metr od biurka zaczęły się problemy. Co się okazało? Że lagi pojawiają się wtedy, kiedy laptop odłączony jest od zasilacza. Z czym może być problem? Laptop mam stosunkowo nowy, nie ma roku, nie było z nim problemów, i tak jak wspomniałem wcześniej, kilka dni po założeniu internetu wszystko funkcjonowało normalnie, nawet bez zasilacza, w całym domu. Szukam pomocy tutaj zanim będę dzwonił do TP.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-12-2013, 15:08   

Jaki ruter i jaką antenę do rutera posiadasz?

Możliwe że laptop zmniejsza moc nadawania gdy pracuje bez zasilacza i ruter ma problemy z odbiorem sygnału. Zobacz czy w laptopie nie da się wyłączyć oszczędzania energii podczas pracy na prądzie z akumulatora.

Sprawdź czy w okolicy nie pojawiły się nowe sieci które zakłócają twój sygnał, jeśli tak to zmień kanał.
  marekd@jabberpl.org
 
bocianoff 
Klikacz

Dołączył: 22 Gru 2013
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: 22-12-2013, 16:44   

Radkor
Przepraszam, nie zauważyłem, po prostu szukałem szybkiego rozwiązania problemu i założyłem temat trochę na ślepo.

Marek
Jest to, co mówiłeś, czyli laptop obnizał wydajność baterii po odłączeniu przez co internet źle funkcjonował, wyłączyłem tę opcję i wszystko działa normalnie, dzięki. Do zamknięcia ;)
 
 
mizdroy 
Klikacz

Dołączył: 02 Sty 2014
Posty: 2
Wysłany: 02-01-2014, 15:28   

A zakłócenia sygnału? Kuchenka mikrofalowa lubi zagłuszać. Gdzie jest ta opcja o której autor pisze?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: