Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
uTorrent-brak WWW
Autor Wiadomość
nTRO 
Klikacz

Dołączył: 24 Sty 2013
Posty: 1
Wysłany: 24-01-2013, 18:35   uTorrent-brak WWW

Witam,

Mam w UPC tylko dostęp do internetu FB 33 przez modem Scientific Atlanta EPC2203, do którego podłączony jest router Netgear WGR614 v7. W sieci LAN dwa komputery: stacjonarny przez kabel i laptop na WIFI. Mówiąc najprościej uTorrent kompletnie blokuje WWW na obydwu komputerach ale jednocześnie sam bez problemu ściąga pliki. Co ciekawe, dzieje się też tak nawet jeśli nic nie ściąga. Klient zainstalowany tylko na stacjonarce.


Czego już próbowałem i co jest ustawione:

-używać innego klienta torrent

-zmieniać limity transferu w uTorrencie od 0 (bez limitu) do max przepustowości łącza (różne opcje bez skutku)

-zmieniać max liczbę połączeń w utorrent od 50-200 zarówno dla max. całkowitej liczby poł. jak i dla max. liczby połączonych peerów na torrent

-przekierować port z uTorrent na routerze

-wreszcie gdzieś wyczytałem żeby wyłączyć SPI i włączyć DMZ

-QoS włączony

-na komputerach zainstalowany Comodo Internet Security Premium

Nic kompletnie nie pomaga, nic. Coś dalej radośnie blokuje inny ruch niż p2p
Dodam jeszcze że wcześniej miałem dostęp do netu od innego providera (po LAN) i działo się to samo też na tym samym sprzęcie (router itp)

Być może źle robię forward portów ale tam nie ma za bardzo co skiełbasić?

Jeśli ktoś miał podobny problem albo jest mi w stanie pomóc będę wdzięczny.
Nie mogłem znaleźć takiego samego wątku ale jeśli coś przegapiłem to góry przepraszam

Pozdrawiam
 
 
marder 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 14 Kwi 2010
Posty: 373
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 24-01-2013, 18:46   

Byc moze jest to usterka Twojego rutera. Podlacz jeden z komputerow bezposrednio do modemu i przetestuj wcztywanie stron www. Sprobuj tez zmienic serwery dns w ruterze np. na googlowskie 8.8.8.8 i 8.8.4.4
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4767
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-01-2013, 20:19   

nTRO napisał/a:
modem Scientific Atlanta EPC2203, do którego podłączony jest router Netgear WGR614 v7. W sieci LAN dwa komputery: stacjonarny przez kabel i laptop na WIFI. Mówiąc najprościej uTorrent kompletnie blokuje WWW na obydwu komputerach ale jednocześnie sam bez problemu ściąga pliki.

Jeśli tylko możesz to podepnij modem kablowy bezpośrednio do kompa na którym ściągasz pliki i zobacz czy to coś zmieni, spróbuj jeszcze zresetować Netgeara przyciskiem z tyłu obudowy,
a jeśli to możliwe wgrać mu najnowszy firmware
http://kb.netgear.com/app...-version-2.0.30
_________________
 
 
bulek 
ultra master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 865
Skąd: 3city
Wysłany: 24-01-2013, 23:02   

Wiem, że bawiłeś się już ograniczaniem prędkości, ale spróbuj jeszcze raz. Tym razem w upload speed wpisz 187 (to połowa twojego łącza). Download speed nie musisz ograniczać. Daj znać jak wtedy chodzą ci strony.
 
 
ggg000 
light master


Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 52
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-08-2013, 19:43   

u mnie dzieje się tak samo na EPC3925, torrent blokuje www

próbowałem wszystkiego. Może UPC przycina równoczesną ilość połączeń np. do 10 ?
_________________
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 05-08-2013, 20:00   

ja jakos ani na 60 ani na 30 tego nie zauwazylem a korzystam z www i utorrenta naraz i stronki tak samo sie laduja nawet przy pelnym wykorzystaniu lacza
 
 
ggg000 
light master


Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 52
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-08-2013, 20:11   

jakieś pomysły? bo widzę że sprzęt masz taki sam od upc.
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 05-08-2013, 20:14   

masz napisane wyzej jaki mam modem. to jest moje 3 cisco z tej serii odkad mam u nich 3 w 1 i na kazdym stronki lataly jak glubie przy full pobieraniu. ale ja walczylem o takie lacze jakies 3 miesiace bo niedosc ze mialem straty pakietow to mialem ciagle zawysokie poziomy sygnalow. poszukaj moich postow wszystko jest wypisane tam. a co do ustawien to mam standardowe tylko zmienialem szybkosc pobierania i ustawienia lacza bo tam masz zanizane
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: