Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ustawienie Dla chello programow P2p
Autor Wiadomość
Klaudi 
light master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-01-2005, 21:46   

Troszke przesadziłeś. Mułka uzywam od prawie 2 lat (odkąd mam internet, chello classic), faketm jest że program musi się rozpedzic lecz efekty widoczne są już po 12 godzinach. Prawde mówiąc były widoczne, gdyż jak chello przyspieszyło do 1.5 wszystko szlak trafił (w moim przypadku). Teraz mułka odpalam przeważnie na noc, od 22 lub 23 wtedy jakoś ciągnie, transfer rzędu 20-40 kB/s w czasie dnia żadko przekracza 10 kB/s. Osobiście wolałem stare łącze gdzie prędkość pobierania była stabilna już po 2-3 godzinach, dlatego zmieniam na light.
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 07-01-2005, 05:44   

Nic nie przesadziłem, trochę źle mnie zrozumiałeś, ja napisałem jaki jest najbardziej optymalny sposób korzystania osiołka, oczywiście nie każdy ma możliwość wykorzystywania go w ten sposób więc musi kombinować inaczej. Sam napisałeś, że rozpędza się 12 godzin więc po co czekać za karzdym razem po włączeniu 12 godzin aż się rozpędzi nie lepiej nigdy go nie wyłączać a prędkość osiołka zazwyczaj nie jest wyższa niż u Ciebie nawet na wielomegabitowym łączu, oczywiście zdarzają się wyjątki czasem jeden plik potrafi iść z prędkością nawet megabajta na sekundę (700 MB ściąga się niecałe 15minut), ale to naprawdę żadkość, głównymi zaletami osiołka nie jest szybkość tylko ilość dostępnych danych i to, że (odpowiednio skonfigurowany) nie zapycha łącza ani komputera więc może sobie chodzić w tle tak jak by go nie było.
  marekd@jabberpl.org
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 10-01-2005, 20:20   

poniewaz kilka osob pytalo mnie na gg co i jak z Shareaza wiec zrobilem opis glownych ustawien. to sa oczywiscie ustawienia na ktorych chodzi najlepiej u mnie. program mozna pobrac z www.shareaza.com



Thanks to ImageShack for Free Image Hosting
 
 
Majkel_rs4 
light master


Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 67
Skąd: Kraków, PBW
Wysłany: 10-01-2005, 23:45   

Dzięki za opis :) . Jakoś nie ufam wszelkiego rodzaju kombajnom, ale możne warto wyprobowac :]
 
 
zwierzak_krak 
classic master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 155
Skąd: Krakow
Wysłany: 10-01-2005, 23:54   

Ustawilem sobie Shareaze zapuscilem klika plikow ale transferki kiepskie przestawiłem na bitcometa i te same pliki zadupcały o wiele lepiej
_________________
 
 
czesiu 
light master


Dołączył: 09 Lis 2004
Posty: 93
Skąd: Warszawa - Gocław
Wysłany: 11-01-2005, 10:15   

po wybraniu lacza ADSL (1,5M) jaki limit uploadu zostal ustawiony ? :)
 
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 11-01-2005, 19:30   

czesiu napisał/a:
po wybraniu lacza ADSL (1,5M) jaki limit uploadu zostal ustawiony ? :)


chyba 19...sprawdz w opcjacg...
 
 
czesiu 
light master


Dołączył: 09 Lis 2004
Posty: 93
Skąd: Warszawa - Gocław
Wysłany: 12-01-2005, 10:28   

no ja tego nie uzywam... i nie mam zamiaru.. ale juz widzialem program ktory po wybraniu lacza 1.5 ustawial limit uploadu na 1500kbps :p
 
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 14-01-2005, 23:40   

czesiu napisał/a:
no ja tego nie uzywam... i nie mam zamiaru.. ale juz widzialem program ktory po wybraniu lacza 1.5 ustawial limit uploadu na 1500kbps :p


tu nie ma takich niespodzianek. ostatnio uzywam jej tylko do mp3 jak czegos nie ma na DC++. do torrentow nadal Azor i juz nie nazekam bo poprawilo sie w 100%. na kazdym torrencie obojetnie skad mam i obojetnie ile seedow i peerow to leci max kabla no chyba ze sciagam kilka to wtedy sie dzieli ale na jednym pliku zawsze max 180kB/s a z DC++ okolo 150kB/s takze jestem bardzo zadowolony
 
 
Liquid 
Klikacz

Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 23-01-2005, 08:19   

Czy ktoś wie jak zmienić:
Windows XP ICS Status: cannot find working ICS.
Windows XP UPnP Status: Not Supported!


na np:

Windows XP UPnP Status: Found WANConnectionDevice [Microsoft] [http://www.microsoft.com/]
Windows XP UPnP Status: WAN IP: 10.10.100.107
Windows XP UPnP Status: Port Mapping Existed!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: