Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z torrentami i pobieraniem plików w UPC - FP30
Autor Wiadomość
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5146
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 13-10-2012, 14:08   

ANIOŁ napisał/a:
KOCUREK1970 napisał/a:
zygikuleczka napisał/a:
Zmień klienta. Polecam utorrent:)

Ja akurat polecam Transmission


Co ma czego nie ma utorrent ?

Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną, ale często zdażało się, że utorrent, lub inny bitcomet i inne tego pokroju to się zawieszały, albo crashowały mi system, po przejściu na transmission żadnych takich problemów nie mam
_________________
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-10-2012, 14:42   

Q, o tym, że szpieguje to co robisz (spyware) i jest przystosowany do ładowania i wykonywania na życzenie kodu firm trzecich w celu wyświetlania reklam i kto wie czego jeszcze (adware).

Nawet jeśli nie robi tego cały czas to nigdy nie wiadomo kiedy i kto z tego skorzysta.
No i jeszcze ta wpadka z wirusem rok temu.
  marekd@jabberpl.org
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-10-2012, 15:13   

KOCUREK1970 napisał/a:
ANIOŁ napisał/a:
KOCUREK1970 napisał/a:
zygikuleczka napisał/a:
Zmień klienta. Polecam utorrent:)

Ja akurat polecam Transmission


Co ma czego nie ma utorrent ?

Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną, ale często zdażało się, że utorrent, lub inny bitcomet i inne tego pokroju to się zawieszały, albo crashowały mi system, po przejściu na transmission żadnych takich problemów nie mam


Używam utorrenta jakieś 3-4 lata i ani razu coś takiego nie miało miejsca,ale przy innych wynalazkach coś czasem zawieszało fakt Transmision sie nie bawiłem jakoś nidgy
.
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2012, 19:11   

Najważniejsze są poprawne ustawienia aplikacji i routera, a program wcale nie musi mieć multum niepotrzebnych bajerów, żeby korzystać z pełnej przepustowości łącza. Kto potrzebuje czegoś bardzo rozbudowanego z mnóstwem wymyślnych opcji zazwyczaj wie jak je ustawić, ale większości jednak wystarczy lekki klient, którego konfiguracja zajmuje 15 sekund.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5146
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 13-10-2012, 19:33   

Kiedyś niechcący :mrgreen: używałem bodajże Vuze czy jakoś tak.....tam coś poustawiać...KOSZMAR, najgorszemu wrogowi tego nie życzę :twisted:
Susane napisał/a:
większości jednak wystarczy lekki klient, którego konfiguracja zajmuje 15 sekund.

Dokładnie, to ma być prosty i skuteczny program w ustawieniu aż do bólu, a nie ustawień tyle jakby ten program robił obliczenia budowlane, jeśli coś zle ustawię albo przełącze to będe pamiętał gdzie to było, a nie funkcji tyle, że najstarszy góral już nie pamięta gdzie, co i jak.
_________________
Ostatnio zmieniony przez KOCUREK1970 13-10-2012, 19:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2012, 19:38   

Vuze (dawny Azureus) ma trzy rodzaje konfiguracji do wyboru: dla laików, średnio zaawansowanych i zaawansowanych. Co ciekawe test przepustowości łącza zawsze wskazywał mi nieprawidłowe parametry i takie ustawiał. Ogólnie potrzebuje sporo zasobów na dzień dobry. Oczywiście można go sobie dowolnie "okroić", ale trzeba przy tym trochę posiedzieć.
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 21-10-2012, 16:01   

Po wymianie modemu na Webstar EPC2203 i zmianie rutera z Linksys WRT54GC na TP-Link WR842ND myślałem że problem przy pobieraniu znikł. Niestety dalej kiedy prędkość pobierania np w uTorrent przekroczy 1 MB/s dalej mam rozłączony internet który teraz po krótkim upływie czasu ponownie się włącza. Nie wiem co już dalej robić. Pobierałem dziś nowe Ubuntu przy 60 peerach. Oto log modemu:
http://wstaw.org/w/1qBB/
_________________
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2012, 16:52   

Jeżeli modem resetuje się, to problem ewidentnie leży po stronie UPC, trzeba im to zgłosić. "Nieoficjalne kanały" działają zdecydowanie szybciej i skuteczniej: http://forum.mediaswiat.pl/groupcp.php?g=3814 o ile oczywiście zechcą pomóc.
 
 
Q 
classic master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 288
Skąd: CK
Wysłany: 24-11-2012, 12:37   

Czy ktoś uzywa OpenDNS i zauwazyl ze thepiratebay ma problemy z otwieraniem sie pod nimi ?
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: