Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
poczta nie działa w ASTER
Autor Wiadomość
calicja 
Klikacz

Dołączyła: 23 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 23-06-2012, 08:19   poczta nie działa w ASTER

Witam,
proszę o pomoc w takiej sprawie:
Uruchamiałam w Outlooku 7 nowe konto pocztowe.
Konto działa - poczta przychodzi i wychodzi bez problemu jednak pod warunkiem, że z internetem łączę się przez inną sieć niż ASTER w domu -
nowe konto pocztowe działa normalnie w firmie, działa na USB - przez ASTER nie działa, mam błąd 0x80042108 lub końcówka 109.
Outlook na laptopie obsługuje jeszcze dwa inne konta pocztowe i nie było z nimi nigdy problemu przy łączeniu do internetu przez ASTER.
Wygląda z tego, ze "konflikt" jest gdzieś po stronie wzajemnych ustawień ASTER-dostawca mojej poczty?
Wykorzystałam już chyba wszystkie znane mi możliwości zmiany ustawień, zmieniałam ustawienia zgodnie z różnymi sugestiami mądrych ludzi 8) , co ciekawe przez jeden dzień poczta przychodziła ale nie wychodziła - nie mam pojęcia dlaczego bo niczego wtedy nie zmieniałam w ustawieniach - W ASTERZE sprawdzali 5x, że wszystko jest ok.
Czy ktoś z Was miał może podobny problem i go rozwiązał albo ma pomysł jaka jest przyczyna?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 23-06-2012, 14:29   

Kiedyś ktoś tutaj też miał podobny problem ale na łączach upc( a w tej chwili Aster to UPC) i pomógł mu program TCP Optimizer z zakładki dajesz reset TCP/IP potem wybierasz na samym dole windows default, ok, na kolejnej tabelce znowu ok, komp się resetuje i wtedy sprawdz ponownie:
http://www.speedguide.net/downloads.php/
_________________
 
 
calicja 
Klikacz

Dołączyła: 23 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 23-06-2012, 17:45   

KOCUREK1970, dzięki za info ... tylko ja sie za bardzo na tym nie znam - nic nie schrzanię w kompie przy tej operacji?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 23-06-2012, 18:06   

Nie-śmiało możesz odpalić ten program(nie instaluje się), program zmienia tylko niektóre ustawienia netowe, czy zadziała w Twoim przypadku to też głowy nie dam.... :twisted: ale co szkodzi spróbować skoro i tak ustawienia z Aster/UPC nie działają prawidłowo
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: